Inženirji pri BMW Group so na ceste že poslali prve osvežene modele električnega i3, ki bo kmalu doživel svojo prvo prenovo.

BMW i3 ob svojem prihodu na trg leta 2014 žal ni dosegel takšnih prodajnih rezultatov kot je znamka sprva pričakovala. Označen je bil kot utesnjen, potreben prilagajanja in netipičen BMW avtomobil, s svojim dometom 130 kilometrov, pa se tudi ni uvrščal v sam vrh med konkurenčnimi električnimi vozili.

BMW je v preteklem letu že nadgradil baterijo in dosegel domet dobrih 180 kilometrov. Še vedno pa je s tem zaostal za Chevroletom Bolt EV, ki lahko s polno baterijo prevozi 380 kilometrov. Prav tako letos na trg prihaja tudi Tesla Model 3, ki obljublja domet 320 kilometrov, zaradi relativno nizke cene in dobrega glasu pa je prodanih že več tisoč primerkov.

bmw-i3-s-prototype-facelift (7)

Zdaj pa bo nadgradnja nekoliko obsežnejša kot nazadnje. Spremenjene so glavne sprednje luči, nov dizajn pa je prejel tudi spremenjen sprednji odbijač, ki v določenih točkah spominja na odbijač iz BMW i8.

O sami mehanizaciji zaenkrat še ni govora, pričakuje pa se tudi nekoliko močnejša različica “S”. Trenutno BMW i3 iz električnega motorja iztisne 170 konjskih moči, po posodobitvi, pa naj bi bilo na voljo kar 200 konjskih moči. Istočasno bo posodobljena tudi baterija, ki naj bi dosegla okrog 320 prevoženih kilometrov.

V letošnjem letu bomo tako na enem izmed avtomobilističnih salonov lahko videli posodobljenega BMW i3, kot že znano pa bo osvežen tudi i8, ki prihaja celo v brezstršni izvedenki.

Fotograf: Autoevolution, Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code