Če smo nedavno poročali o tem, da se prihodnje leto aprila končuje proizvodnja BMW i8, pa ima model i3 pred seboj očitno še dolgo pot.

Po tem, ko smo že mislili, da se bo proizvodnja obeh ‘i’ modelov v kratkem končala, pa je predstavnik podjetja BMW za nemški častnik Leipziger Volkszeitung povedal, da nameravajo model i3 proizvajati vse do leta 2024. Verjetno so tako odločitev sprejeli zaradi prodajnih številk, ki so navkljub starosti avtomobila še vedno zelo dobre, poleg tega pa futurističen videz še vedno poskrbi, da i3 ne izgleda prav nič zastarelo.

Trenutno kapaciteta baterije v BMW i3 znaša 42.2 kWh, kar po WLTP testnem ciklu zadostuje za do 310 kilometrov vožnje. To predstavlja precejšnji napredek v primerjavi z baterijo, s katero je bil opremljen ob predstavitvi sedem let nazaj, ki je imela kapaciteto zgolj 22 kWh. Pa vendar v trenutni konkurenci tudi to ne zadostuje več, da bi se družil z najboljšimi. Ravno zato se pričakuje, da bo BMW i3 v roku enega leta prejel še eno nadgradnjo baterije s katero bo stopil v korak s konkurenco tudi v aspektu električnega dosega.

Nespremenjen bo potem ostal še nekje štiri leta, do takrat pa bo imel BMW v svojem portfelju že dovolj drugih električnih modelov, vključno z električnim BMW serije 1, dolgo pričakovanima BMW i4 in BMW iX3, ter tehnološko naprednim BMW iNext, da modela i3 enostavno ne bo več potreboval. Če karkoli, smo lahko le presenečeni, da je BMW že sedem let nazaj ustvaril avtomobil, ki se relativno dobro prodaja še danes in dinamično ter tehnološko še vedno spada med boljše predstavnike električnih avtomobilov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code