Električni BMW i3 v ZDA od julija ne bo več na voljo in zdi se, da bi lahko i3 v celoti izšel iz proizvodnje že leta 2022.

Približno ob tem času lani je bilo govora, da je BMW i8, BMW-jev hibridni ‘superšportnik’, prišel do konca svojega življenjskega cikla in ni načrtovan v novi generaciji (čeprav mogoče le ni tako neverjetna vrnitev v povsem novi preobleki, saj BMW elektrificira celotno ponudbo).

Morda ste mislili, da je lanski propad BMW i8 signaliziral tudi konec BMW i3, ko je BMW predstavil svoje nove »električarje«, toda lansko leto se je zdelo, da so bili pri bavarski znamki zelo jasni glede prihodnosti BMW i3. Namesto da bi i3 zavrgli skupaj z i8, je bil BMW jasen, da se bo proizvodnja nadaljevala do leta 2024 in da so morali podvojiti proizvodnjo, da bi zadostili povpraševanju, saj je prodaja i3 kljub starosti modela ostala zelo močna.

Toda v avtomobilskem svetu je leto dni dolgo ter polno nepričakovanih sprememb – zdaj pa še toliko bolj kot kdaj koli prej – in zdi se, da BMW namerava i3 slej kot prej odpisati.

Po poročanju informacij spletnega dnevnika BMWBlog.com – katere je nato potrdil sam BMW – naj bi se prodaja i3 v ZDA končala že ta mesec (julij 2021) in čeprav BMW ni potrdil, se vseeno pričakuje, da bo i3 globalni trg zapustil že leta 2022.

Za zdaj je BMW i3 še vedno na voljo, v Sloveniji pa ga lahko dobite za nekaj več kot štirideset tisočakov!

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code