Te nore, skoraj neverjetne stvaritve sicer ne bodo nikoli ugledale luči dneva, pa vendar...

Take in drugačne “mešanice” znajo biti precej dober napovednik vozil prihodnosti. Včasih so namenjene oceni, kakšna bi lahko bila nova verzija nekega avtomobila, spet drugič pa le temu, da dobimo neko okvirno idejo o vozilu, o katerem se širijo govorice. “Spletni mehaniki” pa imajo prihodnost raje kot realno stanje, zato nam pogosto predstavijo nezemeljske, nepredstavljive interpretacije. V tem članku si lahko ogledate sedem najbolj zanimivih avtomobilskih “mešanic”, kar smo jih videli v zadnjem času.

Upam si trditi, da najprej in najbolj v oči pade BMW i8 Dodge. Izvedbe so nastale s kombiniranjem lastnosti štirinajstih vozil, ki so si med sabo popolnoma različna. Želeli so ustvariti sedem “gnusob”, ki nikoli ne bodo prišle na plano. Oceno, kako zares slabi so, prepuščamo vam, a sam sem prepričan, da se med njimi najde vsaj en, katerega se v resničnem življenju ne bi prav nič branili.

rendering (7)

Prva upodobitev predstavlja mešanico BMW i8 ter Dodge Chargerja. Kljub dejstvu, da prvega lahko vklopimo v elektriko, ta dva lepotca nimata skoraj ničesar skupnega. Videti i8 v taki podobi je tako, milo rečeno, sila nenavadno.

Velja omeniti še izvedbo Volkswagen Beetla ter Bugatti Chirona. Kritiki slednjega so znani po tem, da ga imenujejo kar drag Beetle, zato jih bo ta predelava zagotovo nasmejala. Zatem imamo tu Pagani Huayra ter Chevyja Camaro. Gre za eno najbolj trapastih mešanic, ki spominja na Mitsouka Orochija. Križanje Nissan GT-R-ja ter Juka je smešno, saj gre v resnici za nekaj, kar bi si kupci želeli videti tudi v resnici. Potem, ko so razkrili prototip GT-R gnanega Juke-R, so ljudje vztrajali, da Nissan preprosto mora začeti njegovo tovarniško proizvodnjo. Prav gotovo pri tem ne bi bili tako vztrajno, če bi bilo vozilo neprivlačno.

Verjetno je edina spodobna upodobitev na tej listi tista, ki združuje Forda GT ter F-150 Raptorja. Cilj vseh interpretacij je bil narediti grde in neprivlačne avtomobile, ki si jih ne bi želel prav nihče, a priznamo lahko, da se ne bi branili Forda GT, ki se ne bi ustrašil niti off-road situacije. Žal pa tega ne moremo reči za Lamborghinija Aventador, ki se tu pojavlja v kombinaciji s traktorjem! Je precej čudaški in nezaželjen.
Zadnji, a ne najbolj pomemben pa je Ferrari LaFerrari, združen s Fiat Multiplo. Gre za najverjetneje najbolj žaljivo upodobitev na seznamu, ki pa vsekakor uteleša namen virtualnih mehanikov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code