Zasnova se bo leta 2020 prelevila v popolno, povsem električno različico modela BMW X3.

BMW že počasi razkriva svoje namene, ki se vse bolj nagibajo k razkritju popolnoma električnega BMW X3. To so storili s konceptom iX3, ki je debitiral danes ob začetku avtosalona v Pekingu.

Oblikovanje je povzeto po konvencionalnem križancu, vendar so seveda tu tudi spremembe, ki ga delajo drugačnega in posebnega. Omeniti moramo predvsem nov izgled “ledvičk” z modrimi poudarki v enakem smislu, kot jih ima iVision Dynamics, ki je, mimogrede, še en koncept, ki ima željo postati električni proizvodni model in bo nosil ime i4. Še več modrih poudarkov je mogoče opaziti na sprednjem delu vozila ter na boku, pa tudi na hrbtni strani difuzorja. Kar se tiče same karoserije, so se oblikovalci odločili za Moonstone Silver odtenek v kombinaciji z mat zaključkom. Platišča so bila oblikovana z mislijo na čim boljšo aerodinamično učinkovitost.

bmw-ix3-concept (29)

iX3 koristi BMW električni pogon pete generacije, ki ponuja 270 konjskih moči. Zahvaljujoč velikemu akumulatorju s kapaciteto več kot 70 kWh električni križanec z enim polnjenjem lahko prevozi več kot 400 kilometrov. Če ste v naglici, se lahko povežete s postajo za hitro polnjenje, ki lahko proizvede vse do 150 kW z namenom zmanjšanja časa, potrebnega za popolno napolnitev visokonapetnostnega akumulatorja. V tem primeru potrebujete le pičlih 30 minut.

Ni nam treba posebej poudarjati, da je vse to zaenkrat le koncept in ga žal ni možno kupiti. Vseeno pa upamo, da bo proizvodni model ohranil to zgornjo, več kot odlično lastnost. Leta 2021 bo BMW predstavil iNext, ki bo služil kot proizvajalčevo “paradno” električno vozilo. Govori se, da naj bi njegov doseg znašal vse tja do 700 kilometrov, premogel pa naj bi tudi napreden avtonomni vozni sistem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code