BMW je na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil koncept naslednje generacije serije 4, ki ima povsem nove, še bolj kontroverzne ledvičke do sedaj.

BMW je z avtomobilom Concept 4 postavil smernice tako za naslednjo generacijo serije 4, kot tudi za prihajajoča modela M3 in M4. Kaže na to, da bo naslednja generacija serije 4 radikalno drugačna od dosedanje, obenem pa bo naredila še večji razkorak v primerjavi s serijo 3. Seveda najprej v oči padejo ogromni pokončni ledvički, ki zagotovo delita mnenja ljudi in potrjujeta dizajn, o katerem smo ugibali že kar nekaj časa.

BMW trdi, da vertikalni ledvički odlično pristojita prednjemu koncu avtomobila, obenem pa spominjata na bavarske klasike kot so modeli 328 in 3.0 CSi. “Ledvičke so bile vedno prepoznavni znak BMW-ja. BMW Concept 4 predstavlja samozavesten in napreden pristop tej značilnosti BMW-ja, obenem pa nam ponuja vpogled v ekspresivni prednji konec naslednje serije 4,” je dejal Domagoj Dukec, vodja dizajna pri BMW.

Če spregledamo ledvički lahko na prednjem koncu avtomobila opazimo še ožje laserske žaromete in ogromne odprtine za zajem zraka. Concept 4 se bohoti še z izjemno stilskimi vzvratnimi ogledali v dveh barvah in 21 palčnimi platišči s 5 krakim dizajnom.

Če je prednji del zelo kontroverzen pa bo zadnji verjetno povšeči veliki večini ljudi. Glavne so seveda stilsko dovršene in moderne zadnje luči v LED tehniki, zanimiv oglat odbijač in črn difuzor z oglatima zaključkoma izpušnih cevi. BMW je zaenkrat govoril zgolj o dizajnu, zato bomo morali na tehnikalije še počakati saj je to zaenkrat še zgolj koncept in ne razkritje naslednje serije 4. Zaenkrat vemo le to, da bosta naslednji BMW M3 in M4 uporabljala enak 3.0 litrski twin turbo motor kot modela X3 M in X4 M, ki v Competition različicah razvijata preko 500 konjskih moči. Se že veselimo!

Fotograf: carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code