Le mesec po uradnem debiju, so v nemškem Leipzigu že zabrneli stroji na liniji za sestavo novega BMW serije 2 Gran Coupe.

Po novi seriji 1, vseh različicah serije 2 vključno z modelom M2 Competition, je novi tekmec Mercedesovemu CLA-ju postal deveti model v portfelju znamke BMW, ki ga proizvajajo v tej nemški tovarni. “Ponosni smo, da v tovarni v Leipzigu proizvajamo novega štirivratnega Coupeja za celoten svet, obenem pa proizvodnja tega vozila predstavlja veliko povečanje proizvodnje za celotno tovarno,” je dejal Hans Peter Kemser, vodja tovarne.

Ko bo spomladi zapeljal na svetovne ceste, bo sprva opremljen z zgolj enim dizelskim, ali dvema bencinskima agregatoma. Za večino bo prava izbira različica 220d z že poznanim 2.0 litrskim dizelskim agregatom, ki ponuja 190 konjskih moči. Poleg edinega dizelskega agregata bo vstop v portfelj nove serije 2 Gran Coupe predstavljala različica 218i, ki za pogon uporablja 1.5 litrski trivaljnik s 140 konjskimi močmi.

Za najzahtevnejše bo seveda na voljo M235i xDrive, ki bo s svojimi 306 konjskimi močmi in 450 Nm navora iz 2.0 litrskega štirivaljnika, poskrbel za pospešek do stotice v vsega 4,6 sekunde s čimer se bo z lahkoto kosal z Mercedesovim CLA 35 AMG. Američani bodo sicer deležni še različice 228i xDrive, ki bo ravno tako uporabljala 2.0 litrski štirivaljnik, ki pa bo v tem primeru razvial nekoliko skromnejših 230 konjskih moči in 350 Nm navora.

Prvič si ga boste lahko v živo ogledali že prihodnji teden na letošnjem avtomobilističnem salonu v Los Angelesu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code