Nekateri enostavno niso hoteli čakati na izid BMW M5, zato so se tako kot ta lastnik odločili za naslednjo najboljšo različico - BMW M550i xDrive.

Povsem novi BMW serije 5, je tako kot serija 7, zgrajen na novi CLAR platformi kar pomeni, da je nova serija 5 tako dosti lažja, bolj toga in močnejša. Tako je dejansko boljša od dosedanje generacije F10 serije 5 v čisto vsakem pogledu.

Srce BMW M550i xDrive predstavlja 4.4 litrski V8 motor z dvema twin-scroll turbopolnilnikoma in predelavo M oddelka, ki proizvaja kar 456 konjskih moči in 650 Nm navora, ki pa je na voljo že pri 1.800 obratih na minuto. Moč se prenaša preko osem stopenjskega športnega avtomatskega menjalnika na vsa štiri kolesa preko xDrive štirikolesnega pogona, ki avtomobilu omogoča, da doseže stotico v vsega štirih sekundah, kar ga postavi na prvo mesto med najhitrejšimi ‘peticami’ brez prave M oznake. Končna hitrost je žal po nemško omejena na 250 kilometrov na uro, vendar je avtomobil vseeno popolno izhodišče za personalizirano predelavo.

Lastnik tega prelepega BMW M550i xDrive v Bluestone Metallic barvi, se je odločil dodati vozilu svoj osebni pečat s predelavo po svojem okusu. Naročil je 19 palčna HRE RS200M platišča, ki avtomobilu dodajo mnogo agresivnejši izgled in takoj naredijo avtomobil vizualno dosti bolj športen. Platišča so obuta v pnevmatike Pirelli P-Zero, prejela pa so tudi krtačen, temni, zaščitni sloj, ki poleg dobrega izgleda, platišča se zaščiti pred poškodbami manjših kamenčkov.

Zaenkrat je projekt še v začetni fazi, zato se sprašujemo, kaj bo lastnik naredil naslednje. Mogoče ‘remap’ motorne elektronike? Kakorkoli že, si do takrat poglejte zgornjo galerijo tega lepotca in upajte, da ga še ‘srečamo’.

BMWBLOG-bmw-m550i (8)

 

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code