Tudi letošnji Cars&Coffee dogodek je postregel s široko paleto zanimivih avtomobilov, med najbolj številčnimi pa so bili ravno bavarci.

Cars&Coffee 2019 zopet ni razočaral. Organizatorji so se namreč izjemno potrudili pri organizaciji samega dogodka, kar je imelo za posledico tudi veliko raznovrstnost dobrih avtomobilov. Med najbolj zanimive zagotovo spadajo Porsche Carrera GT, McLaren 720S Spider in Ferrari 360 Stradale, nekaj pa je bilo tudi starejših lepotcev. Med temi je morda še najbolj izstopala ikona brezstrešnega luksusa Rolls Royce Corniche, kateremu je družbo delal moderni tekmec – novi Bentley Continental GT Cabrio. Posebej velja omeniti tudi prvi slovenski superšportni avtomobil Tushek TS900 Apex.

Najbolj številčni so bili zagotovo avtomobili znamke BMW. Videli smo lahko široko paleto različnih bavarcev z najmočnejšo črko v imenu, prednjačili pa so seveda modeli M2 in M4. BMW Slovenija je prispeval še najnovejšo generacijo BMW Z4 v različici M40i, kateri je družbo delala najnovejša serija 8 v različici z najmočnejšim osemvaljnikom v ponudbi. Videli smo lahko tudi BMW i8, BMW E46 M3 kabriolet ter posebno različico BMW M4 Edition Performance, katerih je bilo izdelanih samo 40 primerkov. Na drugi strani je nekoliko razočarala zasedba tekmecev iz Ingolstadta, saj je bilo Audijev samo 6, s svojo udeležbo pa so presenetili vozniki Mercedes Benzov.

Poleg ostalih smo lahko videli kar dva Mercedes Benz razreda G 63 AMG z Brabusovo predelavo, novi AMG GT-S in GT-C, za piko na i pa sta se dogodka udeležila tudi lastnika avtomobilov z vgrajenim legendarnim 6.3 litrskim atmosferskim V8 motorjem – C63 AMG ter SLS AMG.

Navkljub dežju med potjo do Pirana, smo na cilju na srečo ostali suhi, kar je pomenilo, da smo lahko vsi udeleženci dogodka, ki smo se pripeljali s kabrioleti, ob prihodu na obalo pospravili strehe in uživali v morskem vonju ter vetru v laseh. Letošnji Cars&Coffee je pritegnil tudi verjetno največjo množico obiskovalcev do sedaj, kar zopet priča o dobri organizaciji in interesu ljudi za tovrstne dogodke. Kakorkoli že bilo je odlično in se vidimo zopet naslednje leto.

Fotograf: Luka Janežič

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code