V javnost se je prikradlo nekaj govoric o tem, da naj bi se BMW serije 6 kupe sčasoma znova "rodil" v obliki športnika, ki bi lahko zatresel tla pod nogami Porschu 911 ...

Medtem ko trenutna BMW serija 8 prevzema štafetno palico od nedavno zapuščenega BMW serije 6 v kupejevski različici, veliko zagretih oboževalcev upa na vrnitev serije 6 ter sčasoma tudi modela M6 v obliki lahkega športnega avtomobila. Ideja je, da bi serija obvladovala športne Grand Touring dolžnosti v smislu večjega udobja ter prestižnosti, medtem pa bi šestica nekako prevzela konkuriranje vozilom, kot sta npr. Porsche 911 ter Corvette. V tej novi, sveži upodobitvi izpod rok spletnih slikarjev, ki delujejo pod imenom Giom Image Art, lahko vidimo, kako bi lahko vozilo take vrste sploh izgledalo.

BMW-6-Series-Render-Sports-Coupe (1)

Upodobitev nam predstavlja novo serijo 6 kupe kot nekaj najbolj agresivnega, kar smo imeli do sedaj priložnost videti. Gre za eleganten dvosed z zelo privlačnim stilom, ki spominja na Ferrarija 812 Superfast. In ravno to je ideja – pridobiti zelo agresiven, zelo hiter avtomobil za dva, nekaj, kar se lahko kosa tudi s tistimi “najhujšimi” športnimi avtomobili na trgu. Ohranila naj bi enak 4,4-litrski, s turbino podprt V8 motor, kot ga lahko najdemo tudi v novem BMW M5. Slednji lahko proizvede 600 konjskih moči ter 800 Nm navora; to sta lastnosti, ki ga bolj približajo modelu BMW M6. Upodobitev prikazuje tudi nekaj elementov, vzetih iz konceptnega kupeja serije 8. To so npr. ultra tanki žarometi ter zadnje luči, masiven Air Breather prezračevalni ventil ter oblika, znana pod imenom Hofmeister Kink. Gre za zelo realistično upodobitev ter zanimivo idejo. Če bi njena proizvodnja kdajkoli stekla, bi BMW v trenutku mešal štrene tako Corvette Grand Sportu, Porschu 911 GTS ter Mercedesu AMG GT R, najboljšemu “trojčku” za primerjavo. No, na žalost pa odgovorni molčijo, zato uradne in gotove potrditve o takem avtomobilu seveda ne obstajajo. Z dejstvom, da je BMW že debitiral novo serijo 8, pri kateri je največji poudarek dal elektrifikaciji, ter da je serija 6 prešla na Gran Tursimo, nimamo občutka, da bi vozilo kot tako res lahko kdaj obstajalo. Ampak zabavno je sanjati, kajne?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code