Včeraj je v Kopru potekal javni del letošnjega dogodka Cars&Coffee Slovenija, kjer je rezgetalo na tisoče konj, okoli njih pa se je gnetlo na tisoče, morda celo deset tisoče, ljudi.

Včeraj smo bili priča pravemu avtomobilskemu spektaklu, ki je po zaslugi pregrešno dragih superšportnikov, lepega vremena in dobre lokacije, privabil tudi ogromno število obiskovalcev. Organizatorji so letos poskrbeli za izjemno udeležbo, tako avtomobilov, kot tudi širše javnosti in tako zagotovili, da je letošnji dogodek z velikim naskokom presegel lanskega v Piranu.

Včeraj zagotovo ni bilo človeka v Kopru, ki ni slišal te neverjetne zvočne kulise štiri, šest, osem, deset in celo dvanajst valjnikov, ki so po zaslugi entuziastičnega pritiskanja na plin skozi celotno popoldne dihali s polnimi pljuči in risali nasmehe na obraz sedanjim in bodočim bencinskim navdušencem. Prav lepo je videti kako avtomobili združujejo ljudi vseh vrst, ko se ob pritisku na plin Lamborghini Huracan Performanteja zasmeji tako naključni mimoidoči kopalec, kot tudi premožni gospod, ki je v Koper prispel v svojem Ferrariju.

Udeležba in raznolikost vozil je bila zares visoka. Na eni strani smo lahko opazovali bolj ‘ljudske’ športnike kot so Ford Mustang različnih generacij in množico bavarskih lepotic iz M oddelka, medtem ko smo lahko v istem pogledu opazili tudi pregrešno drage superšportnike kot so Porsche 918, Mclarna 720s in 570s Spyder ali katerega izmed prenekaterih italijanskih superšportnikov s konjem ali bikom na pokrovu motorja. Manjkal ni niti njegova visokost Rolls Royce Wraith, kateremu je družbo delal celo Jaguar E-Type coupe.

Skupno število vseh avtomobilov je bilo zagotovo tromestno, saj so se med potjo v Koper koloni pridružili še nekateri ostali lastniki jeklenih lepotcev, medtem ko se je število obiskovalcev gibalo v petmestnih številkah.

O uspešnosti in prepoznavnosti dogodka priča tudi dejstvo, da se je letošnjega Cars&Coffee dogodka udeležil tudi Francesco Canta, ki mu pogovorno rečejo tudi mr.Cars&Coffee (gospod Cars&Coffee), saj je prav on to blagovno znamko pripeljal v Evropo in zato velja za nekakšnega očeta teh dogodkov, ki jih je zadnje čase po Evropi čedalje več. Zakaj tudi ne, saj se je že v Kopru videlo, da si ljudje tega želijo. Koliko zadovoljnih obrazov, ko zarohni ameriški osemvaljnik v Chervolet Corvette, ali koliko presrečnih otrok, ko v živo prvič vidijo svoj sanjski avtomobil, ki so ga do sedaj lahko videli in peljali le v računalniški igrici. Verjemite, slednjih ni bil malo in to mi je zelo všeč, saj to pomeni, da imamo bencinski navdušenci in z nami tudi takšni dogodki, svetlo prihodnost.

Za konec še resnične pohvale organizatorjem, saj je organizacija tako velikega javnega dogodka na takem nivoju res zahtevna. Jaz sem res užival in po odzivu sodeč menim, da ni bilo človeka, ki ne bi. Zato se vidimo naslednje leto, do takrat pa uživajte v zgornji fotogaleriji.

Fotograf: Luka Janežič

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code