To je zelo dobro in pomembno vprašanje. Avtomobil s 300+ konjskimi močmi, majhno zasnovo ter kratko medosno razdaljo je recept za vrhunsko športno vozilo. BMW 1M in M2 sta izdelana prav po tem receptu.

Chris Harris je eden najbolj znanih avtomobilističnih novinarjev, ki s privlačnim videom, posnetki drsečih vozil skozi zavoje in šarmantnim glasom predstavi različna, najboljša vozila, ki trenutno obstajajo. Tokrat se je odločil, da primerja dva bavarska baby M modela; BMW 1M in BMW M2.

Na posnetku uporabljen BMW 1M je last Chrisa, saj ga je avtomobil pred leti tako navdušil, da se je odločil za nakup. Netipično ime 1M je BMW uporabil zaradi zasedenosti imena M1 z legendarnim dirkalnikom iz zlatih 80-ih. 1M je fenomenalen avtomobil, ki je uporabil odličen recept majhne zasnove, kratke medosne razdalje in močnega motorja. Uporablja namreč 3,0-litrski vrstni šestvaljnik z dvema turbo puhaloma, ki pomagata razviti 340 konjskih moči in 450 Nm navora. Do stotice tako 1M po zaslugi lahke zasnove potrebuje le 4,3 sekunde.

Njegov naslednik pa je M2. Po mnenju mnogih novinarjev je to najboljši M vseh časov. Izdelan je po istem receptu kot zgoraj opisani 1M. Poganja ga 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor, ki ima za razliko od prej omenjenega le eno turbo puhalo. Kljub temu M2 razvije kar 370 konjskih moči in 465 Nm navora. Ta moč zadošča, da mali M2 do 100 km/h pridrvi v 4,3 sekunde.

Ob takšni podobnosti pa se poraja vprašanje; kateri je boljši. “Staromodni” a surovi 1M ali povsem novi, tehnološko dovršen in vizualno privlačen M2, ki naj bi bil najboljši M model vseh časov? Pustite se zapeljati Chrisovemu šarmantnemu glasu ter njegovim drift osvajalskim tehnikam.

Posnetek si oglejte TUKAJ!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code