Zmagovalec letošnjega DTM prvenstva je Marco Wittmann, njegov bonbonček za trud in trdo delo pa prihaja v zanimivo zeleni barvi. Wittmann je tokrat prejel BMW M4 Coupe!

Po manj kot mesecu od druge zmage na nemškem avtomobilskem tekmovanju je Marco Wittmann prišel v München, rojstni kraj bavarskega BMW, kjer je prevzel nagrado, ki si jo je prislužil kot zmagovalec.
Svetlo zelen BMW M4 vsekakor ni tako brutalen in ekstremen kot dirkalnik, ki ga vozi na dirkališču, je pa še vedno daleč pred običajnimi različicami M4. Bil je namreč nadgrajen z različnimi komponentami iz oddelka BMW M Performance Parts, vključno z novimi stranskimi pragovi, velikim zadnjim spojlerjem, zadnjim difuzorjem iz ogljikovih vlaken ter bleščene črnimi ledvičkami na nosu vozila.

Marco Wittman BMW M4 With M Performance Parts (2)

“Moj nov službeni avtomobil izgleda odlično ter je zares fantastično vozilo,” je o vozilu povedal Wittmann. “Barva mi resnično ustreza, saj obožujem biti na cesti v nekoliko bolj posebnem in izstopajočem vozilu. BMW M Performance deli popestrijo že tako izjemen BMW M4 Coupe in ga spremenijo v bolj vrednega ter edinstvenega športnika.” Marcov novi BMW je opremljen še z novimi menjalnikom, pedali ter prilagojenimi pragovi vrat.

Marco Wittman BMW M4 With M Performance Parts (16)

Vsekakor izjemen avtomobil, ki se ga ne bi branili, Wittmann pa si ga je vsekakor zaslužil. Nemški dirkač je začel z vožnjo v DTM leta 2013, svoj prvi naslov pa je osvojil že v letu 2014, v svojem drugem letu dirkanja. S tem se je uveljavil kot prvi BMW DTM voznik, ki je osvojil dva DTM naslova ter najmlajši dvojni šampion v zgodovini DTM dirk.

Vir: BMW AG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code