BMW pripravlja nekaj prav posebnega. Javnosti bodo kmalu razkrili težko pričakovani največji SUV model - koncept modela BMW X7.

Koncept največjega, najprestižnejšega in najudobnejšega SUV modela bo uradno razkrit na avto salonu v Frankfurtu, kjer mnogi avtomobilski proizvajalci predstavijo svoje novosti. BMW poleg tega načrtuje tudi predstavitev serije 6 GT, električnega i3 S in novega X3. Morda nam prikrivajo tudi druga presenečenja.

Prihajajoči X7 bo imel kar tri sedežne vrste, s tem pa bo prvi pravi sedemsedežnik znamke. Kar se tiče prestiža in udobja bo na vsaj tako visokem nivoju kot Range Rover. Pri X7 bo tako poudarek na pravem udobju in prostornosti, ki je zaenkrat pri znamki še ne poznamo.

bmw-x7-rendering (2)

BMW bo X7 poleg različic z običajnimi pogonskimi sklopi najverjetneje ponudil tudi v hibridni različici. Pod pokrovom X7 bo kupec lahko izbral šestvaljne in osemvaljne motorje prostornine 3,0 litra z oznakami 30d, 40d in 50d ter 4,4 litre velik V8 motor iz modela X6 50i.

Priključni hibridni sklop bi bil lahko zelo podoben tistemu v BMW 740e, ki uporablja 2,0-litrski BMW TwinPower Turbo vrstni štirivaljnik z 258 konjskimi močmi in 400 Nm navora ter elektro motor s 112 konjskimi močmi. Skupaj bo tako pogonski sklop razvil okrog 370 konjskih moči.

Sedemsedežni X7 predvsem cilja na kitajski in ameriški trg, potrjeno pa je tudi, da bo prišel v Evropo, saj si BMW želi, da se X7 uvrsti v sam vrh, ki presega celo najbolj prestižno BMW limuzino serije 7.

Vir: BMWBLOG

2 KOMENTARJI

  1. No to bi blo res fino če bi BMW k je bol zanesljiva znamka kt RANGE ROVER naredu prestižnega SUV-ja
    Ampak pol pa pogledaš realnost in vidš d je že po konceptu, to čist isti Mercedes GLS, k je ubistvu samo GLE z nabito pa podalšano ritjo.res nevem zakaj bi bil problem nardit mal širši avto. Vozil sm se že v obeh in je definitivno RANGE ROVER za svetlobna leta bolši kt Merc.In mislm d bo tale bemflček ista ropotija kt GLS, pa nepravm d je slab avto, ampak mislm d bo potreno še nekaj generacij preden se bo lahko BMW po prestižu primerju z RENĐEM

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code