Če bi radi (koristno) zapravili ogromen kup denarja, imate imenitno priložnost.

BMW 507 Roadster iz leta 1957 se je pojavil v prodaji na spletni strani ‘Bring-A-Trailer’ in izgleda nadvse fantastično, vendar je temu odraz tudi cena. 507 je eden najredkejših BMW-jev, ki jih ceste danes premorejo. Zadnji znan primerek, ki je šel v prodajo je kupca stal neverjetnih 2,25 milijona evrov.

Primerek, ki ga opisujemo, te stopnje (še) ni dosegel, vendar cena hitro raste. Pred nekaj dnevi so ga uvrstili na nekaj več kot 500.000 ameriških dolarjev, v času pisanja pa se je cena že več kot podvojila, in sicer 1.150.000 dolarjev. Bo podrl rekord? Vsekakor se zdi, saj je je do konca dražbe še teden dni časa.

Avto je bil del serije II in bil sprva kupljen v italijanskem Rimu. Notranjost je narejena iz »cognac« usnja, kombinacija pa jemlje dih. Avtomobil izdelan pred 63 leti ima na števcu le 14.000 kilometrov, kar pomeni da je v bistvu skoraj nov – temu je tudi primerno stanje.  Čeprav avto izgleda nebeško ter brez pomanjkljivosti, pod drobnogledom opazimo, da ima petsto sedmica eno temeljno napako: motor.

Kot piše v oglasu, avtomobil nima več prvotnega motorja, namesto tega ga poganja 3,2-litrski V8. Očitno je bil ta agregat nameščen že kmalu po izdaji vozila, vendar ni podanega razloga zakaj je temu tako. Kako bo to vplivalo na vrednost avtomobila, bomo še videli, vendar satistika BMW-ja kaže, da je to eden od le 15 modelov BMW 507 Roadster v črni barvi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code