BMW je ravnokar poskrbel za novo ekstenzivno fotogalerijo prihajajočega BMW serije 6 Gran Turismo, ki naj bi bil bolj praktičen in bolj luksuzen od limuzinske serije 5.

Kot zamenjava za staro, nekoliko nenavadno serijo 5 GT, je nova serija 6 GT dosti bolj sprejemljivega videza, saj ima zahvaljujoč večji dolžini, nižji strešni liniji in lepše oblikovanemu zadku, bolj naravna razmerja. Torej BMW serije 6 GT po novem izgleda bolje od avtomobila, ki ga zamenjuje, vendar se še vedno sprašujemo, zakaj bi tak avtomobil nekdo sploh kupil namesto karavanske različice serije 5, ki je še bolj praktična. Delni odgovor na to ponuja podatek, da je ta karoserijska različica zelo popularna na čedalje pomembnejšem azijskem trgu.

V primerjavi s predhodnikom je serija 6 GT tudi 150 kilogramov lažja, za kar je v večini kriva nova CLAR platforma, sam avtomobil pa je tudi dosti bolj aerodinamičen kot do sedaj. Skupaj s širokim naborom zelo učinkovitih motorjev BMW trdi, da serija 6 GT ni le hitrejša, temveč tudi do 15 odstotkov bolj učinkovita.

Znotraj najdemo identično armaturno ploščo kot v seriji 5, z 10.25 palčnim zaslonom na dotik in najnovejšo različico briliantnega iDrive sistema. To ravno tako pomeni, da bo avtomobil ponujal vse najnovejše asistenčne sisteme, vključno s pol avtonomnim aktivnim tempomatom z funkcijo Stop and Go. Razlika znotraj se kaže predvsem v višjem položaju sedenja in treh samostojnih sedežih zadaj, kjer se lahko na opcijskih električnih, tudi nastavlja naklon naslonjala. Enaki bodo tudi pogonski agregati, z izjemo najšibkejših motornih različic, ki jih v seriji 6 GT ne bo v ponudbi, vsi pa bodo na voljo tudi z xDrive štirikolesnim pogonom. O najmočnejših izvedenkah M650i ali M650d, zaenkrat še ni nič znanega.

BMW 6er Gran Turismo, 640i xDrive, Mineralweiß, M Sportpaket

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code