Po zadnjem G-Power Typhoon izdelku na osnovi BMW X6 M se je nemški specialist za predelave tokrat lotil njegovega sorodnika; BMW X5 M, ki je sedaj v imenu dobil zavidanja vreden vzdevek Typhoon.

Kot BMW X6 M Typhoon so pri nemškem G-Power tudi iz X5 M uspeli izvleči 750 konjskih moči. G-Power BMW X5 M Typhoon paket vključuje je prejel nadgradnjo S63 4,4-litrskega TwinTurbo V8 motorja, kjer so bili z namenom povečanja moči modificirani turbo polnilniki, nameščena so bila večja kolesa kompresorja, bolj učinkovito izpušno turbinsko kolo na vsaki strani ter odtočne cevi iz nerjavečega jekla, ki se zaključijo z izpušnimi zaključki iz titana.

Za impresivnim povečanjem moči seveda tiči nadzorna programska oprema G-Power Bi-Tronik 2 V3, ki zmogljivost izboljša na zavidljivih 750 konjskih moči in ogromnih 980 Nm navora. Za primerjavo lahko dodamo, da je G-Power iz starega motorja S63 uspel razviti 725 konjskih moči, kar je 25 konjskih moči manj kot sedaj.

G-Power-BMW-X5-M-Typhoon  (8)
Predhodnik novega G-Power-BMW X5 M Typhoona, ki je razvil 725 KM

Žal podatek o šprintu do 100 km/h zaenkrat še ni na voljo, je pa G-Power oznanil da mrcina sedaj doseže najvišjo hitrost 300 km/h in četrt milje prevozi v le 11, 5 sekunde.

Poleg nadgradnje moči je X5 M prejel razširitveni paket skupaj z aerodinamičnimi dodatki med katere spada karbonski pokrov motorja z dinamičnim ventilacijskim sistemom, večje zračne reže na sprednjem odbijaču, razširjeni sprednji in zadnji blatniki ter izrazitejši aerodinamični stranski pragovi. Iz zadnjega odbijača gledajo na plano 102 mm široke izpušne cevi, ki se kot že omenjeno zaključijo s športnimi zaključki z titana.

Celoten izgled divjaka lepo zaokrožijo 23-palčna Hurricane RR lahka platišča.

G-Power BMW X5 M Typhoon mora biti resnično brutalen športni SUV. Komaj čakamo, da ga vidimo v akciji!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code