BMW je že pred časom predstavil svojo serijo vozil BMW i, kjer želijo vključiti napredno tehnologijo ter nove pogonske sklope. Prva predstavnika sta električni BMW i3 in hibridni BMW i8, sedaj pa so Bavarci dosegli novo raven z BMW i Vision Dynamics.

V Frankfurt kjer trenutno poteka eden najbolj priznanih avtosalonov v Evropi je BMW pripeljal veliko zanimivih novitet. Ena najbolj zanimivih, ki so jo uspeli skrivati vse do zadnjega pa je prav gotova ta zanimiva kreacija povsem električnega športnega vozila, ki so ga poimenovali BMW i Vision Dynamics. Kljub temu, da vizualno mogoče spominja na hibridnega BMW i8, pa za razliko od slednjega uporablja le elektro motor. Slednji mu omogoča, da 100 km/h doseže v le 4 sekundah!

Najvišja hitrost tega električnega atleta je preko 200 km/h, največji dosežek pa je prav gotovo doseg, ki naj bi znašal 600 kilometrov! BMW je s tem ponovno dokazal, da gresta odlična vozna dinamika in e-mobilnost z roko v roki. Prikazuje, da je BMW električno mobilnost vzel za svojo in jo fenomenalno implementiral v svoje modele.

BMW-i-Vision-Dynamics (16)

BMW i Vision Dynamics pa ima tudi zelo visoke cilje. Predstavlja namreč napredek in rast znamke na področju elektro mobilnosti. Kot štirivratni Gran Coupe se BMW i Vision Dynamics uvršča med mestnega električnega malčka i3 in hibridnega športnika i8. Dizajnerske poteze črpa iz BMW i Vision NEXT 100, ki je bil predstavljen ob 100. obletnici znamke.

A ker BMW za uresničitev svojih konceptov ne potrebuje dolgih desetletij, nam že sedaj obljubljajo, da bo BMW i Vision Dynamics doživel serijsko proizvodnja v najkrajšem možnem času.

Kot novi BMW X7 ima BMW i Vision Dynamics izredno velike sprednje ledvičke, a ob dejstvu, da gre za električno vozilo so le-te zgolj stilski element in ne služijo za hlajenje motorja.

BMW-i-Vision-Dynamics (3)

Na sprednji maski ima BMW i Vision Dynamics izredno ozke LED luči, na sprednjem odbijaču lahko najdemo le ozko režo za hlajenje sprednjih zavor, ostale zračne reže so bile popolnoma odstranjene. Kot že poznamo iz futurističnih konceptov so bila odstranjena stranska vzvratna ogledala, nadomešča pa jih le kamera. S tem želijo izboljšati aerodinamiko vozila.

Tudi zadek je nekaj posebnega, saj so nameščena zelo močna, a ozka LED svetila, sam odbijač pa je izredno preprost.

BMW se je v preteklosti že izkazal z dejansko uresničitvijo konceptov, zato ostaja visoka verjetnost, da bo serijsko proizvodnjo v zelo podobnem izgledu dočakal tudi BMW i Vision Dynamics. Kaj menite o tem futuristu?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code