Čeprav je BMW s predstavitvijo Active Tourerja dvignil ogromno prahu to ne pomeni, da njegov namen ni bil dosežen. Münchensko podjetje je k sebi namreč privabilo povsem nov segment kupcev.

Spredaj gnana, družinam namenjena različica serije 2 morda na prvi pogled ne pritegne tako kot kateri drugi model, pa vseeno se zanjo najde precej velik krog ljudi. Njene odlike so predvsem cenovna dostopnost in prostornost s pridihom značilnega BMW luksuza in udobne vožnje.

225xe-active-tourer (11)

Če pa želite nekaj družinskega in okolju prijaznega obenem pa je tukaj še Active Tourer s hibridnim štirikolesnim pogonom. 1,5-litrski trivaljnik ima skupaj z elektromotorjem nekoliko višjo povprečno porabo od 330e, okoli 2.0-litra na 100 km, emisije pa znašajo 49-46 g/km.

225xe-active-tourer (2)

Situacija je pri vozilu, ki je standardno gnan na prvi osi, ravno obrnjena kot pri zadaj gnanih modelih. Tako električni motor poganja zadnji kolesni par, bencinski motor z notranjim izgorevanjem pa sprednjega – skupaj pa premoreta 224 konjskih moči. Naslednje leto se hibridnemu AT pridruži še njegov večji brat: Gran Tourer serije 2.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code