Mnogi niso še nikoli slišali niti za običajno BMW Isetto kaj šele, da je imela le ta tudi brezstrešno sestro. Nam precej posrečen avtomobil.

Ta BMW Isetta 300 iz leta 1957 je izjemno redek kabriolet, ki smo ga našli naprodaj na spletni dražbi bringatrailer.com. Avtomobil izgleda v izjemnem stanju, to pa zato ker je bil v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja tudi v celoti obnovljen. Od takrat je služil kot razstavni eksponat v muzeju vse do leta 2012, ko ga je kupil trenutni lastnik.

Kot že ime pove, moč prihaja iz 300 kubičnega štiritaktnega motorja enovaljnika (298 kubičnega če smo natančni), ki moč na zadnji kolesni par prenaša preko štiri stopenjskega ročnega menjalnika, ima pa tudi vzvratno prestavo. Končna hitrost je takrat znašala le 85 kilometrov na uro, kar pa je v takem avtomobilčku vseeno zagotovo strašljivo. Avtomobil je odet v prelepo rdečo barvo z bež platneno streho, ki skupaj s kromiranimi zunanjimi dodatki in belimi stranicami pnevmatik naredijo res prikupen retro avtomobilček. Kupec bo poleg avtomobila dobil še kopico nagrad, ki jih je osvojil, vse račune zamenjanih delov in celo originalen paket orodja.

BMWBLOG-Isetta-cabrio (17)

Kabina ima seveda značilna, naprej odpirajoča se vrata, sedalna klop pa je oblečena v perforiran vinil s kontrastnimi dodatki na vratih. Števec sicer kaže, da je avtomobil prevozil le 21 tisoč milj (33,8 tisoč kilometrov), kar pa po vsej verjetnosti ne drži. V času pisanja članka je cena narasla že na več kot 20 tisoč dolarjev, do konca dražbe čez tri dni, pa bi znala narasti še mnogo bolj. Vseeno si želite avtomobil, ki ga zagotovo nima nihče daleč naokoli? Ponudite, kupite, potem pa le še ladijski kontejner do Kopra in ste na “konju”!

BMWBLOG-Isetta-cabrio (12)

Fotograf: bringatrailer.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code