Je to BMW E63 M6 ali kaj drugega? Gre namreč za prav unikaten primerek, ki ga je na osnovi omenjenega BMW modela izdelal Fisker.

V kolikor hrepenite po izjemno unikatni zbirki avtomobilov je Fisker Latigo brez dvoma prava izbira za vas! Primerek, ki ga lahko vidite v spodnji obsežni fotogaleriji, je le en izmed izdelanih, poleg prototipa. Latigo bi sicer moral biti izdelan v vsega 150 primerkih, vendar se je proizvodnja po prvem končala. Podvozje in pogonski sklop je identičen tistemu iz BMW E63 M6. Latigo ima tako pod pokrovom motorja vgrajen atmosferski V10 bencinski motor, ki je povezan s sedem-stopenjskim SMG menjalnikom. Motorju pa so se posvetili pri podjetju RD Sport in tako le-ta razvije 665 konjskih moči! Karoserija unikatnega športnega kupeja je ročno sestavljena iz kombinacije lahkega aluminija in celo karbona. Zunanjost vozila še dodatno izpopolnjujejo 20-palčna aluminijasta platišča z desetimi kraki.

BMWBLOG-Fisker-Latigo-bmw-m6 (47)

Tudi notranjosti je bilo namenjeno veliko dela. Le-ta je tako povsem na novo oblazinjena s personaliziranim usnjem in vzglavnikom iz Alcantare. Sicer pa najdemo tudi veliko aluminijastih dekorativnih elementov, ki so zamenjali cenejše plastične. Prodajalec omenja, da je bilo zadnje okno ter prtljažna polica zamenjana leta 2014, seveda pa ne moremo mimo ploščice, ki nam ponosno prikazuje številko 001 od vsega načrtovanih 150 primerkov. Oglas smo opazili na spletnem portalu Bring-A-Trailer, Fisker Latigo pa ima prevoženih le dobrih 37 tisoč kilometrov. Do konca dražbe so še trije dnevi, trenutno pa najvišja ponudba znaša 37.750 ameriških dolarjev kar je 30.330 evrov. Ker pa avtomobil nosi ime Fisker, verjamemo, da bo cena na koncu še precej višja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code