Ta vrhunsko ohranjeni primerek smo opazili na spletnem portalu Classic Driver s ceno po dogovoru. Prodaja ga znan Adam Carolla!

Televizijski voditelj, komedijant in zvezda radijev Adam Carolla ima v svoji zasebni zbirki kar nekaj imenitnih primerkov raznih avtomobilov. Najdemo recimo Lamborghini Isero iz leta 1968, ki smo ga videli tudi v televizijski oddaji Leno’s Garage. Adam Carolla je znan po tem, da redke avtomobile kupuje in le-te čez nekaj časa tudi proda. Tokrat prodaja vrhunski primerek dirkalnika iz leta 1972, ki sliši na ime BMW 3.0 CSL.

BMWBLOG-classic-driver-3-0-csl-batmobile

Le-ta se je prvič pojavil na spletnem portalu Classic Driver s ceno po dogovoru. Sodeč po dejstvu, da je bil lansko leto podoben primerek brez predelav ter zadnjega in sprednejga spojlerja na dražbi prodan za nekoliko več kot 91 tisoč ameriških dolarjev oziroma dobrih 73 tisoč evrov, vemo, da bo ta dosegel še precej višjo ceno. 3.0 CSL sicer temelji na platformi 2800 CS. BMW je pri izdelavi uporabil aluminijasta platišča, odstranil vso nepotrebno opremo ter optimiziral konstrukcijo in tako znižal maso vozila. Motorju so povečali prostornino na 3.003 kubičnih centimetrov, prav tako pa so se posvetili tudi aerodinamiki. Skozi leta se ga je prijel vzdevek ”Batmobile”. Predelavo tega primerka je sicer opravil znani nemški dirkač, lastnik pa ga je po tem redno uporabljal za razna tekmovanja. Carolla ga je od omenjega lastnika kupil leta 2011. V oglasu še piše, da ga Carolla ni nikoli uporabljal za dirkaške namene, temveč ga je skrbno in redno vzdrževal po najstrožjih standardih. Vsekakor nas zanima končna cena, ki pa zagotovo ne bo nizka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code