Prejeli smo informacijo, da so zaradi potrjenega primera virusa Covid-19, danes zaprli celotno Kristalno palačo v BTC-ju.

V uredništvo smo dobili potrjeno informacijo, da je najmanj en uslužbenec podjetja Outfit7, ki ima svoje poslovne prostore v 14. nadstropju Kristalne palače skupaj z BMW Group Slovenija, zagotovo okužen s koronavirusom! Govori pa se, da sta primera celo dva. Vodstvo družbe BTC je to informacijo sicer dobilo že v sredo zvečer, vendar so jo vsem poslovnim partnerjem, ki imajo svoje poslovne prostore v Kristalni palači, posredovali naprej šele danes zjutraj.

”svetujemo vam, da v večjem obsegu skrbite za higieno rok in kašlja, ter se izogibate javnih mest, kjer se zadržuje veliko ljudi. na ta način zaščitimo sebe in ogrožene skupine, ter tako pripomoremo k upočasnitvi širjenja virusa.”

Še pred prihodom uslužbencev na delovna mesta so celotno poslopje Kristalne palače zaprli, ga očistili in dezinficirali, ljudem pa so vseeno svetovali, da ostanejo doma. Večina pisarn je tako do nadaljnjega ostala zaprtih, vključno s celotnim BMW Group Slovenija. Obvestili so nas namreč, da do nadaljnjega ni izdajanja in vračanja testnih avtomobilov, ravno tako bodo vsi uslužbenci v kar največji meri delali od doma.

Podobno so se verjetno odločili tudi uslužbenci večine drugih podjetij, vodstvo BTC-ja pa je odpovedalo vse dogodke v kongresni dvorani in sprejelo še vrsto drugih preventivnih ukrepov. Do kdaj bodo korektivni ukrepi veljali ni jasno, saj se stanje v Sloveniji iz dneva v dan zaostruje. Trenutno je pri nas potrjenih že 89 primerov, v času pisanja pa so opravili že krepko preko 3.000 testiranj. 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code