Gullwing Motor Cars iz New York ZDA je na svojo spletno stran nedavno objavil oglas za redek bavarski primerek: BMW M1. Vendar ni vse tako rožnato kot se sliši, superšportniku namreč nekaj manjka...

Cene nekaterih BMW modelov z leti strmo naraščajo. V to skupino spada tudi M1, katerega vrednost včasih zašibi kolena tudi najbogatejšim. Naslednji primerek pa presega vse meje dobrega okusa. Ameriški Gullwing iz Astorie je morda zanj res zahteval samo 125.000,00 $, kar je zelo malo za takšno muzealijo… vendar tako kot za vse tudi zanj obstaja razlog, zakaj je cenejši od vseh ostalih primerkov: manjka mu večina sprednjega dela do A stebričkov.

Vozilo o katerem je govora je bil v nesrečo vpleten že daljnega leta 1985, potem pa shranjen v garaži in kasneje prodan. Po fotografijah je razvidno, da sprednjega dela vozila skoraj ni več, kar pomeni, da voznik verjetno ni odkorakal iz razbitine brez poškodb.

Že nekaj ur po objavljenem članku se je vozilo “čudežno” prodalo. Ali je bil sploh prodan? Ali je prodajalec dobil zahtevano vsoto? Na to verjetno nikoli ne bomo dobili odgovora, verjetno pa je novopečeni lastnik (če ta obstaja) vanj pripravljen investirati še enkrat toliko za vsa popravila in restavriranje. Morda tukaj tudi denar ne bo dovolj, saj je popravilo takšne obsežnosti izjemno zahtevno oziroma skoraj nemogoče.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code