Atraktiven videz in zmogljiva motorna enota sta vse kar privlačni BMW 440i Gran Coupe potrebuje, da zasije v največji meri.

Le dve stvari sta potrebni, da svetlo moder BMW serije 4 izvedenke Gran Coupe zasije v pravi luči. Prva stvar je zmogljiva motorna enota, druga pa so razni dodatki zunanjosti, ki zagotovijo še bolj agresiven videz vozila. Na srečo ima primerek, ki vam ga predstavljamo danes kar obe našteti stvari. Kot večina takih primerkov je tudi ta na ogled postavljen v BMW Abu Dhabi avtosalonu. Vse se začne z M Performance kompletom odbijačev, črnimi ledvičkami z M črtami, M nalepkami na boku, ”spojlerjem” na prtljažnem prostoru in velikimi 20-palčnimi aluminijasta platišča. Zunanjost pa zaokroži Snapper Rocks Blue barva.

BMWBLOG-bmw-abudhabi-440i-snapper (17)

Seveda pa predstavlja tudi nekaj motornih predelav, saj ima vgrajen izpušni sistem slovenskega podjetja Akrapovič. Slednje dejstvo nam zagotavlja, da 321 ”konjev” pričara izjemno zvočno kuliso, predvsem v rdečih številkah vrtljajev. Sicer pa 440i Gran Coupe do stotice pospeši v 5,1 sekunde! V notranjosti opazimo M Performance volanski obroč z karbonskimi vlakni in Alcantara oblazinjenjem. Nekaj karbona najdemo tudi drugod, sicer pa je oblazinjenje sedalnega dela sedežev v kvalitetnem Night Blue usnju.

Vsekakor gre za enega izmed najbolj serijsko ”eksluzivnih” primerkov te izvedenke. Kot celota je zelo privlačen, vseeno pa mislimo, da mu manjka le še nekoliko več moči.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code