Tudi letos je bilo vreme izjemno naklonjeno tako tekačem kot tudi razstavljenim BMW in MINI vozilom, ki so na lično urejeni zelenici Arboretuma Volčji Potok čakali na ogled radovednih obiskovalcev.

BMW FEST je namenjen tistim, ki so aktivni na nogah in tudi za volanom. Mnogo družin in ljubiteljev vozil BMW se je tudi letos zbralo na festivalu teka in zabave. Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Čuki, manjkalo ni pijače in jedače, za bolj aktivni del za volanom pa so poskrbeli izbrani modeli BMW in MINI, s katerimi so se prijavljeni lahko odpeljali na testno vožnjo ali pa se preizkusili v spretnostni vožnji.

Tudi za otroke je bilo poskrbljeno: njihovi domišljiji sta bila prepuščena dva MINI avtomobila, ki so ju s svojimi podpisi ali risbicami lahko označili in se pred njima tudi slikali. Otroka v sebi smo zbudili tudi mi. Podpisali smo se na stransko okno MINI Countryman-a.

Veliko doživetje za obiskovalce je bil svet vozil BMW z obsežnim Motorrad voznim parkom. Poudarek Motorrad oddelka je bil predvsem na motornem kolesu S1000 RR, ki je veliko vlogo odigral v filmu Mission Impossible: Rogue Nation.

BMWFEST 2015 (14)

V družini štirikolesnih bavarcev je največ zanimanja prejel ultimativni BMW M stroj: M6 Cabrio, prav tako pa sta bila z ljudmi neprestano obkrožena tudi oba člana BMW i družine: i3 in i8. Pod pokrov BMW M6 kabrioleta se prilega 4,4-litrski V8 motor s  TwinPower Turbo tehnologijo, ki proizvede 560 konjskih moči pri 6-7 tisoč obratih in maksimalnim navorom 680 Nm. Luksuzen športnik je izjemno privlačen, zato so se v Arboretumu obiskovalci okoli njega zbirali kot mački okoli vrele kaše. Vendar je za takšnega lepotca potrebno seči kar globoko v žep: v Sloveniji je na voljo od 177.850,00€ naprej.

Ker je BMWFEST zelo družinsko usmerjen, brez povsem nove, letos lansirane serije 2 Gran Tourer enostavno ni šlo. Sedem sedežna izpeljanka nekoliko manjšega Active Tourerja uporablja zanimivo, neznačilno oblikovanje, ki spominja na kakšnega luksuznega enoprostorca.

Seveda pa svojo bavarsko kri še zmeraj dokazuje z ledvičkami in dvojnimi okroglimi žarometi, v značilnem slogu pa so tudi zadnje luči, ki tvorijo L-obliko. Če imate veliko družino in si želite uporaben in prostoren BMW, je Gran Tourer morda pravi za vas.

Več fotografij iz nedeljskega BMWFEST-a si oglejte v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code