Novi BMW G30 serije 5 je poln presenečenj in napredne tehnologije. Tokrat vam želimo podrobneje predstaviti novi in najnaprednejši info-zabavni sistem iDrive.

BMW G30 serije 5 je bogato opremljen z zanimivo, napredno in uporabno tehnologijo. En najpomembnejših tehnoloških dodatkov v avtomobilu je vsekakor informacijsko-zabavni sistem, ki ga pri BMW imenujejo iDrive.

Nov dizajn iDriva v petici je še nekoliko nadgrajena različica tistega v seriji 7, za katerega so že napovedali naknadno nadgradnjo sistema. Podobno kot pri večjem bratu ima tudi nova serija 5 na domačem zaslonu velike ikone z bližnjicami do najpomembnejših info-zabavnih področij. Le-te so horizontalno razpotegnjene čez zaslon, novost pa so predvsem  predeli z aktualnimi informacijami že na glavnem zaslonu.

bmw-g30-5series-idrive (12)

Te bližnjice omogočajo vozniku, da sedaj hitro dostopa do pomembnih podatkov kot so poraba goriva, vreme in navigacija brez nepotrebnega brskanja po kategorijah in podkategorijah. Bližnjice so tudi prilagodljive in se zelo enostavno prilagodijo vsakemu posamezniku in njegovim potrebam, kot je to možno storiti na telefonih. Kot v seriji 7 tudi petica ponuja upravljanje preko pritiskov na zaslon, s pomočjo gest ali preko tradicionalnega iDrive upravljalnika.

Poleg omenjenega novi iDrive ponuja tudi v avtomobilu prvič nameščeno tehnologijo brezžične Apple Car Play povezljivosti ter brezžično polnjenje mobilnih naprav pod sredinsko konzolo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code