Skoraj deset let je že od incidenta, ko je ameriški oboževalec bavarskega velikana odletel v Evropo po svoj sanjski BMW M3 (E92) v modri barvi Atlantis, le da je našel avtomobil v modri barvi Atlantic. Kupe BMW M3 iz leta 2013 v svetlo modrem odteneku je na voljo na spletni strani Bring-A-Trailer, kjer dosega že neverjetno ceno 63.000 ameriških dolarjev.

Spletni uporabnik, ki je leta 2013 doživel neljubi incident, je na priljubljenem forumu objavil zgodbo, v kateri je govoril o nezgodi, ko je prejel svojega ljubljenega M3 v napačni barvi. Razloži, kako je leta in leta konfiguriral svoj sanjski BMW M3, dejansko tako dolgo, da je celo zamudil rok za naročanje E90 M3. A vse se je na koncu izšlo, ko je preko programa BMW Individual naročil svoj sanjski E92 M3.

Kupe je bil naročen v Atlantis modri barvi in kupec naj bi ga prevzel v Evropi. Po prevzemu si je zaželel takojšne preizkušnje na Nürburgringu.

A poznate boljši način, da se seznanite s svojim novim športnim avtomobilom, kot da ga popeljete v »The Green Hell«? 

Na žalost pa avtomobil, ki ga je kupec prejel, ni bil v željeni barvi Atlantis Blue, ampak Atlantic Blue. Na prvi pogled se ta napaka zdi tako nepomembna, vseeno pa je seveda želja kupca najpomembnejša, glede na to, da je kupec priletel v Evropo in ga želel osebno prevzeti v weltu, pa je ta napaka prav komična, hkrati pa je pomenila, da je bil njegov osebni avtomobil BMW Individual pobarvan v bolj običajno barvo in med množico ne bi ravno izstopal.

Kupec se je zaradi te površne napake boril z BMW-jem, vse dokler avtomobilski proizvajalec na koncu ni ustvaril povsem nov M3 kupe. Če ne vidite razlike med obema barvama, niste edini. Vsaj na slikah sta modela videti zelo podobna.

Celotno situacijo pa epilog naredi še bolj smešno. Kupec, ki je toliko let sestavljal svoje sanjsko vozilo, se je pravilno obarvanega kupeja naveličal in ga leta 2019 postavil na trg. Prodal ga je za 66.500 dolarjev, na števcu prevoženih kilometrov pa je takrat bilo teh le 22500.

Prvotni avto v Atlantic modri, ki je nastal s tako imenovano tovarniško napako, je postal nekoliko poseben primerek. BMW ga je na koncu poslal na trg čez lužo, kjer je našel kupca v Kaliforniji. Kot ugotavlja oglas, je zaradi napake v barvi karoserije to edini BMW M3 v Atlantic modri barvi. Z 63.000 dolarji in še z nekaj urami do konca ‘dražbe’, se bo verjetno prodal za večjo vsoto kot nadomestni avtomobil v ‘pravilnem’ barvnem odtenku.

Na papirju gre za običajen E92 BMW M3. Avtomobil ima prevoženih le 34.000 kilometrov, kar pomeni, da je praktično povsem nov. Ima Competition package, ki avtomobilu daje dobrote, kot so nadgrajena platišča in vzmetenje. Pod pokrovom motorja je slavni 4-litrski V8 motor, ki proizvede 414 »konjskih moči« in 400 Nm navora. Moč na zadnji par koles pošlje šeststopenjski ročni menjalnik z omejenim drsnim diferencialom.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code