Ne zgodi se ravno vsak dan, da se prodaja večkratni zmagovalec Nurburgringa, pa vendar imamo srečo.

Če imate dovolj denarja je to sedaj odlična priložnost, da si kupite BMW 3.0 CSL Group B dirkalnik iz leta 1978 z vzdevkom Batmobile. Na voljo je preko britanskega trgovca s klasičnimi avtomobili William I’andson Ltd., v oglasu pa piše, da avtomobil naredil BMW trgovec Willi Martini, ki je baziran ravno ob Nurburgringu. Avtomobil je tudi večkratni zmagovalec dirke na tem slovitem Nemškem dirkališču.

Začeli so s šasijo, ki jo je dobavil BMW, potem pa so vanjo vgradili 3.0 litrski šestvaljnik z 12 ventili in tremi Weber uplinjači. No pri tem ni ostalo dolgo, saj so motorno prostornino kmalu povečali na 3.2 litra, rezultat pa je bil neverjeten. Le 1062 kilogramski CSL je lahko na najdaljši ravnini dirkališča Nurburgring Nordschleife drvel s kar 270 kilometri na uro!

Več informacij o bogati zgodovini dirkalnika, opravljenih dirkah ter na koncu še nedavni poti v Veliko Britanijo si poglejte v originalnem oglasu. Do takrat pa si oglejte zgornje fotografije. Mar si ne želite, da bi BMW spet oblikoval take avtomobile in ne razne X7 s prevelikimi ledvičkami? Batmobile ostaja klasika med bavarci in zagotovo ostaja eden najlepših BMW-jev v zgodovini.

Cena ni nikjer navedena ampak saj veste tisti rek: če moraš vprašati…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code