Več kot eno leto nazaj, smo si dovolili prihajajočega roadsterja poimenovati kar Z5 glede na govorice, ki so krožile po avtomobilskem svetu. Očitno smo se zmotili.

Skoraj leto kasneje, smo končno dobili potrditev za ime tega težko pričakovanega naslednika Z4, ki naj bi obdržal svojo oznako, saj ta s seboj prinaša kar nekaj zgodovine in prestiža.

V intervjuju za AutoGuide.com je šef BMW America, Ludwig Willisch povedal: “Zagotovo bo športni avtomobil, vendar se ne bo imenoval Z5. To si je izmislil nekdo drug.” Ko so nanj še dodatno pritisnili glede detajlov je dodal še: “Zagotovo bo ‘Z’….verjetno 4”.

BMWBLOG-Z4 (1)

Novi roadster, s kodnim imenom G29, cilja na tekmece kot je Porsche 718 Boxter. Nova platforma je narejena tako, da podpira tudi bencinsko-hibridno ‘navezo’ in štirikolesni pogon. Viri navajajo, da naj bi roadster z 2.0 litsrkim štirivaljnikov v osnovi tehtal le malo več kot 1400 kilogramov.

Nova šasija in platnena streha, bodo avtomobil naredila dosti lažjega od trenutne generacije, kar bi lahko pomenilo tudi zabavnejši avtomobil. Že sama platnena streha je velika prednost pred zložljivo trdo streho, v smislu dinamičnih zmogljivosti, saj tehta mnogo manj obenem pa tudi zniža center težišča. Ravno tako je dosti manj zakomplicirana, kar ponavadi pomeni tudi večjo zanesljivost.

BMWBLOG-Z4 (3)

Pod pokrovom motorja bodo svoje mesto našli najnovejši BMW motorji. Seznam vključuje najnovejšo različico 2.0 litrskega turbo štirivaljnika B48, ki naj bi razvil okoli 250 konjskih moči v modelu Z4 sDrive30i in 3.0 litrskega turbo šestvaljnika B58 v modelu Z4 M40i M Performance.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code