Prejšnji tedn je bil uspešno zaključen izbor lepote, polovica glasov pa je bila podarjena povsem novemu bavarskemu paradnemu konju: BMW serije 7, priljubljena pa sta bila tudi Mercedes-Benz C Coupe in Volvo XC90.

Po lanskem zmagoslavju Mercedes-Benz S coupe je letos prestol, po izboru bralcev uredništva Avto Finance, prevzel BMW serije 7.

BMWBLOG - BMW 740Ld (22)

Čeprav je bilo v izboru kar nekaj izstopajočih modelov, kot sta Audi Q7 ali Mercedes-Benz S Kabriolet, pa je bitka bila predvsem med tremi rivali: BMW serijo 7, švedskim mogočnim Volvom XC90 in Mercedesovem svežim C Coupem. Tekmovalci se sicer niso sprehodili po predstavitveni pisti, vseeno pa so fotografije omogočile jasno in odločno razsojo: najlepša v naši deželi je G11/G12 serija 7.

BMWBLOG - BMW 740Ld (26)

Avto, ki ga upravljamo z gestami, ki se parkira sam in se vozi skoraj sam tako ne predstavlja le lepote brez pameti. Njegove glavne značilnosti se skrivajo v notranjosti, kjer se nam odkrije svet tehnologije in futurizma. Tudi struktura je grajena s pomočjo CFRP karbonsko ojačane plastike, ki vozilo naredi od predhodnika lažje za kar 130 kilogramov. Ena glavnih novosti je paleta različic priključnih hibridov 740e, 740Le in 740Le xDrive, ki delujejo v kombinaciji litij-ionske baterije in bencinskega motorja, omembe vreden je tudi aktivni sistem šasije Executive Drive Pro, stikalo za uravnavanje vozne dinamike z načinom “adaptive” in BMW Laserlight luči. Zmagovalca letošnjega izbora NAL 2016 si oglejte v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code