Če bi vam nekdo dal 350 tisočakov in vam rekel, da lahko kupite katerikoli avtomobil na svetu, zagotovo ne bi niti pomislili na kaj takega. Pa res ne bi?

Gre namreč za neverjetno lep primerek redkega avtomobila BMW Alpina B12 5.7 Coupe, ki je svoje življenje začel kot BMW 850 CSi, preden so ga v roke dobili inženirji pri podjetju Alpina. Ti so najprej povečali prostornino V12 motorja iz 5.6 na 5.7 litra, potem pa nanj namestili izboljšan sesalni kolektor, ojnico, odmične gredi, ter izpušni sistem iz nerjavečega jekla. Rezultat je bil 415 konjskih moči ter impresivnih 570 Nm maksimalnega navora.

Alpina naj bi bila že nad standardnim BMW 850 CSi izpod rok bavarskih inženirjev tako navdušena, da so preostanek avtomobila praktično pustili pri miru. Zavorni sistem je povsem identičen, pri podvozju pa so zamenjali le prednje vzmeti. Alpina pa je imela tudi eno posebnost, saj je poleg avtomatskega menjalnika, ki so ga razvili sami, ponujala tudi opcijo šest stopenjskega ročnega menjalnika. Glede na to, da se vrednost tega primerka iz leta 1993 ocenjuje na 300 do 350 tisoč evrov, verjetno ne potrebujemo poudarjati, da je opremljen z ročnim menjalnikom, takih pa je bilo narejenih le 57.

Poleg tega je tako visoka cena tudi dokaz, da je avtomobil praktično v tovarniškem stanju. Alpina Blue modra barva z zlatimi detajli je kot nova, tako kot so tudi 18 palčna retro Alpina platišča. Kako tudi ne saj ima avtomobil prevoženih le 9.000 kilometrov. Na prodaj bo na februarski dražbi RM Sotheby v Parizu, vse kar morate o avtomobilu vedeti pa je, da ima V12 motor, ročni menjalnik, alpinina platišča in zlate detajle, poleg tega pa je eden izmed le 57 narejenih primerkov.

Če si ga ne morate privoščiti, vas povabimo, da tako kot mi vsaj uživate v fotografijah tega lepotca.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code