Če želiš ostati vodilni v boju konkurentov na avtomobilskem trgu, moraš imeti dobro taktiko. Tokrat se BMW poslužuje tehničnih novosti.

Nedavno je bila uradno predstavljena prenovljena serija 3, ki je s seboj prinesla zgolj minimalne popravke na področju zunanjega izgleda. Veliko manj pa je bilo govora o tehnoloških sladkorčkih, ki jih bo novinec v sklopu prenove skupaj s serijo 4 deležen. Poleg novih motorjev, ki jih bo sčasoma prejela tudi serija 4, še posebej izstopa novi Parking Assistant – pomočnik, ki parkira avtomobil brez voznikovega posredovanja.

3_series_ParkingAssistant

Verjetno si mislite, da je to pomota, saj BMW dotični sistem v svoje avtomobile vgrajuje že nekaj časa, vendar temu ni tako. Novost je namreč v parkiranju v boks in ne več samo bočno, kot je to storil do sedaj. Vsekakor velik napredek, ki bo marsikateremu vozniku olajšal iskanje in nameščanje vozila v primeren parkirni prostor. Sistem namreč zazna primerno parkirno mesto, če je le-to za vsaj 80 centimetrov daljše od dolžine avtomobila in široko najmanj 2,5 metra.

Poleg omenjenega sistema bodo v prenovljene modele vpeljali novo linijo Advantage. Slednja se bo pridružila že obstoječim Luxury, Sport in M Sport in bo v paketu vsebovala parkirne senzorje z novo funkcijo Parking Assistant, aktivni tempomat s funkcijo zaviranja, odlagalni paket in 16” oz. 17” platišča, odvisno od motorja, ki ga avtomobil vsebuje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code