Na plano so pricurljaje nove informacije o prihajajočem BMW F90 M5, tokrat od bolj verodostojnega notranjega vira. Kaj lahko pričakujemo?

BMW je za svoje stranke ekskluzivno pripravil zaprt dogodek, kamor so lahko prišli le povabljeni, telefoni in fotoaparati pa seveda niso bili dovoljeni. Dogodek se je odvil v Južni Koreji, kjer so imeli izbranci priložnost med prvimi na svetu videti novi BMW F90 M5, eden izmed povabljenih pa se je odločil prejete informacije deliti s svetom. Kaj je videl in kaj izvedel?

BMW F90 M5 ne bo imel zelo nazornih stranskih zračnih rež, le-te pa naj bi bile podobne režam na modelih M3 in M4. Nova bo streha iz ogljikovih vlaken, ki jo poznamo iz večjega kupeja BMW M6.

bmw-f90-m5

Kot smo že pred časom povedali, bo novi M5 kot prvi nižji BMW M model uporabljal štirikolesni pogon s tremi različnimi nastavitvami, med katerimi bodo lahko izbirali vozniki: 4WD (štirikolesni pogon), 4WD Sport (športni štirikolesni pogon) in 100 odstotni pogon na zadnji kolesni par.

Karoserija bo po novem lahko odeta v povsem nov barvni odtenek Marina Bay Blue, prav tako pa med novosti zunanjosti spadajo tudi petkraka 20-palčna platišča v črni barvi. Na zadku bodo še vedno prisotne štiri izpušne cevi med katerimi bo nameščen športen difuzor, na prtljažnih vratih pa bo prisoten majhen spojler, kot pri trenutni generaciji M5.

BMW M5 bo po novem uporabljal 8-stopenjski menjalnik, ki bo zamenjal hitri 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik o čemer smo nedavno že poročali. Nova ročica menjalnika bo spet prejela funkcijo P (parking), ki jo porabimo, ko vozilo stoji na mestu. Hitro se bo dalo preklopiti tudi v ročni način prestavljanja, ročica bo večja kot do sedaj, bo pa tudi bolj oglate oblike.

bmw-f90-m5-render (2)

Na volanskem obroču naj bi bili dve rdeče obarvani tipki M1 in M2, kot pri Formuli 1, z njima pa bi seveda izbrali v naprej shranjene nastavitve vozila. Instrumentna plošča se bo zgledovala po tipičnih M armaturnih ploščah. Novi bodo tudi sedeži z logotipom M5, ki za razliko od modelov M3 in M4 ne bo osvetljen.

Motor V8, ki bo poganjal avtomobil bo premogel preko 600 konjskih moči, pospešek od 0 do 100 km/h pa bo znašal manj kot 3,6 sekunde.

Pokrov motorja in sprednji odbijač sta identična tistemu an fotografiji, nova pa so še zunanja vzvratna ogledala, ki so večja kot tista pri M3 in M4.

Bo prihajajoči M5 v skladu z vašimi pričakovanji?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code