Nedavno je BMW M235i xDrive svojo pot našel tudi v Slovenijo, v Abu Dhabiju pa z njim že počnejo zanimive stvari.

Barva Melbourne Red metallic namreč ni na standardnem seznamu barv za novega BMW serije 2 Gran Coupe, kar pa še ne pomeni, da je na avtomobilu ni moč dobiti. Prav to so zopet naredili v največjem BMW salonu na svetu – BMW Abu Dhabi Motors. Avtomobil, ki je trenutno na ogled v njihovem salonu, ponuja zanimiv in močan kontrast med živo rdečo in klasično črno barvo.

Na zunanjosti je večina teh črnih dodatkov s ‘koša’ M Performance dodatkov, ki so na voljo izključno za najmočnejšo različico štirivratnega coupeja. Govorimo o vzvratnih ogledalih, ledvičkah, zadnjem spojlerju, zaključkih izpušnih cevi, ter stranskih pragovih, ki so vsi v high-gloss črni barvi in lepo pristojijo živo rdeči barvi zunanjosti. Omeniti velja tudi 18 palčna M Sport platišča z oznako 554, v barvi ‘Dark Orbit Grey’.

Tudi notranjost tega M235i xDrive je posebna, saj združuje dakota usnje v barvi Magma Red in aluminijaste dodatke na armaturni plošči, sredinski konzoli in vratih. Pohvaliti velja tudi odlične nove M Sport sedeže s fiksnim naslonjalom za glavo, ki smo jih pohvalili že v testu BMW 118d M Sport. Ti so v avtomobilu, ki zmore do stotice pospešiti v le 4,8 sekunde, absolutno nujni. To mu omogoča 306 ‘konjski’ 2.0 litrski štirivaljnik, ki preko osem stopenjskega avtomatskega menjalnika žene vsa štiri kolesa in tako poskrbi za precej brutalno vozniško izkušnjo.

Fotograf: Abu Dhabi Motors

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code