Le nekaj tednov po lansiranju na trg, je novi BMW G32 serije 6 GT že opravil Euro NCAP testiranje, ki ga je opravil z odliko.

Tako je BMW serije 6 Gran Turismo prejel maksimalno število petih zvezdic. Zanimivo je, da z avtomobilom niso opravili prav vseh testov, saj so nekatere vrednosti prenesli kar iz običajne serije 5, kar še dodatno priča o skoraj identični zasnovi vozila. Predvsem so od testiranja serije 5 uporabili frontalne teste, saj imata oba avtomobila popolnoma enako strukturo spredaj zato ni bilo potrebe po izpeljavi teh testov. Ravno tako so identična tudi elektronska pomagala in sedeži, zatorej so prenesli tudi te rezultate kar iz G30 serije 5. Tako so avtomobilu ostala le testiranja bočnega trka in varnosti pešcev.

Ravno zato je primerjava rezultatnih pol obeh avtomobilov še toliko zanimiva, saj se najdejo razlike navkljub identični oceni petih zvezdic. Razlika se pojavi v zaščiti odraslih potnikov v kabini kjer je serija 6 GT prejela 86 odstotkov, limuzinska serija 5 pa kar 91 odstotkov. Razlog za slabšo zaščito odraslih potnikov je drugačna konfiguracija zračnih blazin, ki je v primeru bočnega trka nekoliko slabša od limuzinske serije 5. zaščita otrok v kabini in zaščita pešcev je identična.  Zaščita pešcev tako pri obeh znaša 81 odstotkov, medtem ko so si varnostni sistemi prislužili 59 odstotkov.

BMWBLOG-G32-6GT-crash-test (8)

Sicer kaj manj kot pet zvezdic od avtomobila takega kova niti nismo pričakovali, pa vendar tega še vedno ne smemo jemati za samoumevno saj je doseganje petih zvezdic po najstrožjih Euro NCAP standardih, ki se vseskozi zaostrujejo, res pravi inženirski dosežek.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code