BMW ima popolnega SUV-a za vse, ki potrebujejo oklepno vozilo, pa obenem ne bi radi privabljali preveč pozornosti.

Ime mu je BMW X5 Protection VR6, nemški proizvajalec vozil pa pravi, da bo še najbolj uporaben za stranke iz Južne Amerike, Afrike in Rusije. SUV je bil narejen po vseh zahtevah trdoživosti standarda zaščite VR6. To pomeni, da lahko zdrži strele iz orožij kot so AK-47 ter celo eksplozijo 15 kilogramov TNT-ja v oddaljenosti štirih metrov od eksplozije. Dodatno ojačan spodnji del avtomobila zdrži tudi udar ročne granate ter eksplozijo do 200 gramov plastičnega eksploziva C4.

To so zagotovili s ploščami iz jekla velike trdnosti v vratih, strehi, stranskemu okvirju in v prednji steni. Dodatno ima avtomobil še aluminijasto zaščito podvozja in večplastno laminirano steklo z dodatnim slojem polikarbonata v skupni debelini 33mm, ki zadrži tudi šrapnele bližnje eksplozije.

BMW noče razkriti teže vozila trdijo pa, da je avtomobil narejen tako, da je ravno toliko vodljiv in hiter kot običajni BMW X5. Moč črpa iz 4.4 litrskega V8 pogonskega agregata iz različice M50i, ki razvije 530 konjskih moči in 750 Nm navora. Pospešek do stotice pri tem oklepniku tako znaša 5,9 sekunde, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 210 kilometrov na uro.

Druge zanimivosti vozila so intercom, alarm za napad, štiri conska klimatska naprava in širok nabor dodatne opreme, ki vključuje tudi laserske luči, hlajenje in masaža sedežev in vzvratno kamero s 360 stopinjskim pregledom. Glede na nedavne novice v slovenskih medijih o vladnem nakupu dveh Mercedesov S600 Guard in dveh SUV-ov BMW X5 z dodatno zaščito, smo sigurni, da gre ravno za ta BMW X5 Protection VR6.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code