Ta vikend (6. in 7. junij) se je v Portorožu pod okriljem BMW Group Slovenija odvijal poseben dogodek. Gospod Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija je...

…organiziral dogodek pod imenom: BMW Kempinski weekend of surprises, namenjen predvsem potencialnim kupcem in predstavnikom različnih gospodarskih panog.

Program, ki je bil predstavljen je bil zavidljiv že na prvi pogled:

program

 

V petek zvečer je bil v kristalni dvorani in na terasi gala dogodek. Prvič v Sloveniji so poslovnežem predstavili novo Serijo 4 Gran Coupe,  BMW X4 in  Serija 2 Active Tourer, družbo pa jim je delala še nova X3.

Serija 4 Gran Coupe bo doživela novinarsko predstavitev konec tega meseca, tako da smo jo dejansko prvič videli na slovenskih tleh ravno v Portorožu. Prav tako smo premierno videli v Sloveniji BMW X4 in Serijo 2 Active Tourer, saj slednja prihajata v Slovenijo konec poletja.

Ker smo želeli videti še več, nam je na pomoč priskočil zvesti bralec Ž.S., ki nam je posredoval nekaj ključnih informacij, kje se točno nahajajo vozila in katera so. Ob dobljenih informacijah je bilo zaradi navdušenja težko ohraniti mirno kri, saj tako močne delegacije BMW vozil v Sloveniji ni možno videti kar vsak dan.

Nemudoma smo se odpravili v Marino Portorož, kjer sta se nahajala oba modela BMW i.  Predstavnik i8 je bil samo eden, vendar je ta izstopal že od daleč. Noro lep dizajn; unikatna obarvanost karoserije z modrimi črtami na stranskih pragovih in značilna i8 platišča, ki so izžarevala posebnost vozila. Res je, da smo si na spletu imeli možnost ogledati že veliko posnetkov in fotografij omenjenega modela, vendar šele v živo ti postane jasno, kako unikaten izdelek imaš pred seboj.  Z vožnjo takšnega avtomobila definitivno ne ostaneš neopažen na cesti. Drugi električni model: i3 pa je bil zastopan v kar velikem številu. Ob našem prihodu je bilo šest ali sedem i3 avtomobilov parkiranih zraven šotora, ki je nudil električno polnjenje. Na prvi pogled bi situacijo malo v hecu lahko primerjali s čredo živali na napajanju pri jaslih. Ekološko prijazna BMW i3 vozila morda na prvi pogled niso tako atraktivna kot i8, vendar imajo veliko dobrih lastnosti, s katerimi gre razvoj alternativnih pogonov v pravo smer.

Poleg električnih BMW vozil smo zasledili še promocijski dogodek BMW Sail racing academy, ki poteka v petih terminih od 6. do 21. junija. Temu primerno je bila tudi tukaj parkirana BMW flota, poleg omenjenih i8 in i3 vozil.

BMW Sail Racing Academy – PROGRAM

Za poslastico smo se odpeljali še na letališče v Portorož, kjer nas je čakalo glavno presenečenje. Seveda govorimo o ///M oddelku. Žal smo prišli ravno ob zaključku programa, tako da nam je vožnja utekla izpred nosa, smo pa zato naredilli nekaj fotografij.

P.S.: Slike niso ravno vrhunske kvalitete, saj smo ob prihodu v Portorož ugotovili, da fotoaparat ni imel spominske kartice in nas je rešil pametni telefon, he he he.

 

 

Fotograf: Dejan, Julija

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code