Ravnokar so potrdili vse specifikacije prihajajočega BMW i4, ki bo oblikovno precej podoben modelu BMW 4 Gran Coupe.

Vse seveda zanimata moč in doseg prihajajočega BMW i4, ter kako se bo le ta po robu postavil slavni, ameriški Tesli. No konjušnica bo dovolj velika, saj bo pod pločevino povem neslišno rezgetalo kar 530 vrancev, ki bodo skupaj zaslužni za pospešek do stotice v točno štirih sekundah. Končna hitrost bo elektronsko omejena na 200 kilometrov na uro, kar je morda nekoliko manj kot smo pričakovali, a naj spomnimo, da višje hitrosti pri električnih avtomobilih popolnoma uničijo doseg avtomobila.

Ta naj bi po evropskem WLTP testnem ciklu znašal 600 kilometrov, kar bo zagotovo dovolj, da bo tovrstni avtomobil prepričal tudi tiste, ki so pri električnih avtomobilih doslej gledali stran. Še bolj pomembni so podatki o polnjenju, saj ti diktirajo s kakšno hitrostjo lahko z električnim avtomobilom premagujemo večje razdalje. Do 80 odstotkov se bo na hitri 150kW polnilnici tako napolnil v vsega 35 minutah, za 100 kilometrov dosega pa bo moral biti priklopljen zgolj 6 minut, kar je 11 minut manj, kot za isto razdaljo potrebuje najnovejši BMW i3.

 

Za to bodo poskrbele povsem nove baterije že pete generacije, ki so poleg večje zmogljivosti tudi mnogo manjše od prejšnjih generacij, ki jih lahko trenutno vidimo v električnih in hibridnih vozilih BMW. Še vedno bodo predvidoma tehtale kar 550 kilogramov, vsa ta teža pa bo nameščena karseda nizko v samem dnu avtomobila. Avtomobil naj bi na ceste prvič zapeljal že leta 2021, v štartu prodaje pa bo na voljo v štirih različicah in sicer i4 60 sDrive, i4 80 sDrive in i4 80 xDrive s štirikolesnim pogonom in omenjenim pospeškom do stotice.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code