Presenetljivo: BMW F90 M5 je le minimalno močnejši od F10 M5!

0
A vseeno precej bolj uporaben in varen na cesti.

Pred nekaj meseci je skupina BMW entuziastov na valje postavila novega BMW F90 M5 in ugotovila, da slednji proizvede precej več moči kot obljublja BMW. BMW trdi, da BMW F90 M5 razvije okroglih 600 konjskih moči in do 100 km/h prišprinta v 3,4 sekunde. Po drugi strani je reviji Car and Driver do 100 km/h uspelo priti v približno treh sekundah. Nov videoposnetek podjetja Evolve Automotive pa prikazuje, da BMW M5 lahko razvil še več moči, razkrili pa so tudi zelo zanimivo krivuljo navora.

Ko so avtomobil postavili na valje, so pri Evolve odkrili, da razvije 631 konjskih moči (694 KM pred izgubo pri prenosu moči). To ni pretirano več kot so valji pokazali nazadnje, si pa lahko predstavljamo, da BMW M5 Competition po tej logiki preseže 700 konjskih moči.

Bolj zanimiva ugotovitev na valjih pa je bila krivulja navora, ki ni bistveno presegla uradnih 750 Nm, ki jih oglašuje BMW, vendar je bila krivulja izredno linearna, navor pa je na voljo vse od 2.200 vrt./min. pa do 5.800 vrt./min.

To pomeni, da bo BMW suvereno pospešil neglede na trenutne vrtljaje. Zanimivo pa je tudi, da stari BMW F10 M5 razvije zelo podobnih 630 konjskih moči, novemu F90 M5 pa se ni uspel približati na področju navora. Na papirju vozili delujeta izredno podobni, saj F90 uporablja nadgrajen 4,4-litrski V8 TwinPower Turbo motor iz F10 M5. A prikaz na valjih kaže, da je F90 M5 veliko bolj uporaben na cesti, zasluge pa gredo predvsem linearni razporeditvi navora in štirikolesnemu pogonu M xDrive.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code