Na Barber Vintage festivalu bo svoj debi doživel kar 215 'konjski' dirkaški motocikel z imenom BMW HP4. Veliko karbona in še več hitrosti!

BMW Motorrad USA nam bo na enem največjih festivalov starih motociklov, ta vikend predstavil nekaj zelo zanimivega in sicer 2018 BMW HP4 Race, dirkaški motocikel. To 215 konjsko čudo inženiringa, predstavlja enega najekskluzivnejših motociklov znamke BMW v ponudbi. Je ročno izdelan ‘superbike’, ki je namenjen le vožnji po dirkališčih, produkcijske številke pa so, kot že rečeno močno omejene, saj bo na voljo le 750 motociklov. Za dodano ekskluzivnost je vsak HP4 Race označen z oštevilčeno karbonsko tablico od številke 001/750 do 750/750.

HP4 Race je prvi motocikel na svetu, ki ponuja povsem karbonski okvir in karbonska platišča, na ogled pa bo tako na BMW razstavnem prostoru, kot tudi v območju boksov, skupaj z BMW Motorsport svetovalcem in testnim voznikom, Nateom Kernom. Udeleženci festivala, ne bodo imeli nobenih problemov z lociranjem motocikla, saj ga bodo skozi cel vikend večkrat prižgali, njegovega dirkaškega zvoka, ki ga bo prispevalo podjetje Akrapovič pa zagotovo ne bodo mogli preslišati.

BMWBLOG-HP4-Race  (3)

Teh 215 konjskih moči, bo prispeval tovarniški, ročno izdelan pogonski agregat, ki se bo vrtel vse do 14.500 obratov na minuto, medtem ko bo maksimalno moč dosegal pri 13,900 obratih na minuto, maksimalni navor, ki znaša 120 Nm, pa bo dosegal že pri 10,000 obratih na minuto. Nove so tako odmične gredi, kot tudi ročična gred, bati in ojnice pa so glede na težo skrbno izbrane, za popolno ravnotežje. Teža motocikla bo zahvaljujoč veliki količini karbona, znašala zgolj 171 kilogramov.

BMWBLOG-HP4-Race  (7)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code