V Italiji prav danes poteka elitni dogodek Concorso d’Eleganza Villa d’Este, na katerem so obljubljeno razkrili tudi težko pričakovan poklon slavnega BMW 3.0 CSL v obliki rumene pošasti!

Hommage je posvečen ikoni sedemdesetih let in enemu najboljših dirkalnikov do danes. Elegantno združuje klasično oblikovanje originalnega 3.0 CSL z novimi podrobnostmi, linijami in lučmi. Z njimi je koncept bolj aerodinamičen, k temu pa pripomore tudi značilen zadnji spojler in razširjeni blatniki – lastnosti, ki nas na vozilu nedvomno najbolj pritegnejo. Oblečen je v živo rumeno barvo, kromirane ledvičke so razpotegnjene  navzdol, sprednji odbijač je podaljšan s karbonskim delom, na njemu pa so opazne tudi mnoge zračne reže. Pokrov motorja ima za BMW zelo neznačilne linije in reže, prav tako so bolj kakšnemu ameriškemu mišičnjaku podobne sprednje luči. Cela sprednja maska morda nekoliko spominja celo na koncept BMW M8.

30-csl-hommage 2(2)

Izklesane linije in uporaba materialov s karbonskimi vlakni se iz zunanjosti prenese tudi v potniško kabino, kjer je uporabljen minimalistični izgled in cel kup visoko kvalitetnih materialov. Z njimi je notranjost športna, elegantna in lahka.

BMW 3.0 CSL Hommage - notranjost

 

Združevanje sodobnih materialov in zasnove oblikovanja originalnega 3.0 CSL je popolna formula za nepozaben koncept in vsi se lahko strinjamo da jim je to tudi uspelo! Kakšnen stroj!

Ali vam je mož na zadnji sliki kaj znan? Z oblikovalcem Karim Habibom smo na ženevskem avtomobilskem salonu tudi sami spregovorili nekaj besed.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code