Včeraj je na dolenjskem dirkališču Gaj zopet grmelo. Tokrat so na svoj račun tudi uradno prvič prišli lastniki jeklenih konjičkov, ki tak objekt pri nas čakajo že celo večnost.

Nedelja 13. maja se bo v zgodovino našega majhnega dirkališča Gaj vpisala kot datum prvega uradnega “track day” za lastnike nekoliko športnejših jeklenih konjičkov, ki komaj čakajo, da spustijo iz vajeti konje pod njihovimi motornimi pokrovi. Odziv je bil povsem nepresenetljivo odličen, saj tak objekt bencinski navdušenci pri nas čakamo že celo večnost zato tudi ni presenetljivo, da je večina udeležencev prišla že zelo zgodaj zjutraj in se udeležila prvega briefinga za voznike ob 8:15.

Morda organizatorji vseeno niso pričakovali tolikšnega navala, saj je bilo voznikov skupaj s tistimi, ki smo pri podjetju LEMA racing najeli njihove dirkalnike, okoli 100, pa vendar to le še dodatno pokaže, kolikšna je pri nas v resnici potreba po tovrstnih dogodkih. Saj veste raje na dirkališču kot na cesti! Presenetljivo ali pa tudi ne, so prevladovali avtomobili Renault sport in Honda, na žalost pa sta čast bavarcev reševala le dva BMW E36 serije 3.

Vozilo se je v 25 minutnih intervalih, intervali pa so se izmenjavali po sistemu en za lastnike vozil, kjer je bilo število vozil na progi zaradi varnosti in tudi užitkov udeležencev omejeno na 20 in en za dirkalnike podjetja LEMA racing. Cena je bila povsem razumljiva, saj so morali vozniki za eno rundo 25 min plačati 25€, za cel dan pa je prijavnina znašala borih 80€. Dogodka sem se udeležil tudi sam, vendar sem namesto svojega vozila raje najel dirkalnike in uporabil tudi možnost inštruktorja, kar iskreno priporočam vsakomur, saj je v resnici to naše majhno dirkališče izjemno tehnično zahtevno, če se želimo vseskozi voziti po idealnih linijah z maksimalno hitrostjo in to početi varno.

Vse čestitke organizatorjem, saj je vse potekalo kot po maslu in tudi na splošno je bilo od udeležencev čutiti veliko zadovoljstvo, da se končno lahko pripeljejo v slovenske Cerklje ob Krki in si dajo duška na zaprtem poligonu, kjer ni kazni za prehitre voznike. Še vreme je navkljub slabim napovedim večino dneva zdržalo.

Skratka bilo je odlično, zato upam še na obilico takšnih dogodkov v prihodnosti, saj Slovenija to res potrebuje!

4 KOMENTARJI

    • Pozdravljen Tadej. V zelo kratkem času bomo objavili kdaj se bo zgodil drugi event. Sledite nam še naprej. Lp

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code