Prvo junijsko nedeljo je srečanje ljubiteljev BMW vozil doživelo izjemen uspeh.

Zapore diferencialov, ventilirani diski, facelift, M sport, Alpina, … “, vse to izrazoslovje, ki mnogim ne predstavlja ničesar posebnega, ali pa ga sploh ne razumejo, je včeraj našlo svoj prostor v pogovorih. Na sončno nedeljsko popoldne se je na parkirišču na Rudniku v Ljubljani zbralo okrog 1500 avtomobilskih navdušencev na prvem uradnem BMW srečanju “BMWFans Slovenija”, razstavljenih pa je bilo več kot 500 različnih vozil.

Četudi je društvo mlado, je bila organizacija dobra – za zabaven program so poskrbeli z igrali za najmlajše, za preostale pa z raznimi domiselnimi aktivnostmi, denimo s tekmovanjem v prevračanju pnevmatik, s stimulatorjem vožnje AMZS, svoj BMW motor pa je razstavila tudi policija. Med vrvežem je bilo največkrat slišati razburjenje nad pričakovanjem tekmovanja najboljših razstavljenih vozil v sedmih sklopih. Med njimi so bile kategorija Serije 1 in 2, sledil je sklop Serije 3 in 4, Serija 5 kot razred zase, nazadnje pa še kategorije Serij 6, 7 in 8. Posebno skupino so predstavljale podzvrsti oldtimer do 1990, youngtimer do 2000 in najbolj pričakovana med vsemi, imenovana tunning. Drift predstavo sta uprizorila Aleš Pogačar in Tibor Jihart, s katerima se je nekaj srečnežev tudi preizkusilo v taxi vožnji.

Po drugem krogu dirkalnega spektakla so se iz neba naenkrat vsule ogromne dežne kaplje. Za vse ostale, ki so nekaj adrenalina želeli izkusiti na lastni koži, je to predstavljajo idealno priložnost, saj je bila cesta okoli prizorišča z malce domišljije in z M3 v vzvratnem ogledalu dejansko speljana kot proga, pri čemer so se pravi drifterji kar nasmehnili, ko so zapeljali v krožno krožišče. Ker je bilo zaradi dežja na določenem delu cestišče izjemno spolzko, so navdušeni mladini predstavljali izrazi naključnih mimoidočih še posebno zabavo. Spuščeno steklo in glasba na tiho, da se sliši predenje motorja, ter obvezno snemanje iz sovoznikovega sedeža, bodo tako zapisali ta dogodek kot enega izmed najbolj povezljivih, saj se je stkalo kar nekaj prijateljstev, dan pa je marsikomu polepšal tudi kakšen simpatičen pogled iskreče se temnih oči izza volana.

Na svoj račun so tako prišli vsi navdušenci, tudi tisti, ki skrbno negujejo svoje avtomobilske konjičke in marsikatere hranijo zgolj v garaži. Medsebojni pokloni in zanimanja so vsekakor dosegli svoj namen – če v nekaj vložiš toliko truda, kot mnogi lastniki razstavljenih avtomobilov, je pohvala vsekakor cenjena. Kajpada je bil tudi tukaj šov izven prizorišča – BMW ljubitelje so iz vrha ceste opazovali izza parkiranih Audijev in GTI-jev, pri čemer so na vsake toliko naredili zelo glasen krog.

Vendarle pa sta na koncu tudi med rivali prevladala druženje in zabava, dogodek pa je prav tako imel dobrodelno noto, saj so se zbirala sredstva za Gala, petletnega dečka iz Štajerske, ki potrebuje operacijo rok. Organizator je še povedal, da si želi več tovrstnih dogodkov, pri čemer bi bili zelo veseli večje podpore članov, saj kot neprofitna organizacija takšna srečanja financirajo sami.

Fotograf: Nastasija Furjan, Urban Čufer

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code