Ravno BMW X6 M nove generacije je eden izmed najbolj pričakovanih produktov M Divizije, ki bo kmalu prišel tudi v Slovenijo.

Priljubljeni bavarski kupe med SUV-i, je pravzaprav pravi pionir na tem področju, saj velja za prvega predstavnika tega segmenta. Le leto kasneje so ta status še nadgradili in leta 2009 predstavili prvega visoko zmogljivega SUV kupeja na svetu. Ta je prvič v zgodovini nosil oznako X6 M in kmalu postal pravi hit.

Sedaj v tretji generaciji je BMW X6 postal večji, bolj tehnološko dovršen in še bolj dinamično podkovan kot kadarkoli doslej, z modelom X6 M pa nameravajo poudariti ravno dinamične zmogljivosti. Za to bo v osnovi skrbel 4.4 litrski twin turbo V8 s kar 600 konjskimi močmi in 750 Nm navora, kar že tako največ do sedaj. To pomeni le 3.9 sekunde do stotice v osnovnem modelu in 3.8 sekunde v kolikor se odločite za paket Competition, ki avtomobilu doda še nadaljnjih 25 konjskih moči.

Avtomobil je torej prava pošast za teroriziranje odličnih odsekov asfalta, kar pa ima tudi svojo ceno. V osnovi stane nekaj tisočakov več od BMW X5 M, kar pri čisto osnovni različici znese dobrih 170 tisočakov in pol. Vseeno nad osnovno ceno nismo presenečeni, prej nasprotno. Podobno kot pri X5 M pa nas tudi tukaj moti neskončen seznam dodatne opreme, ki bi morala v avtomobilu takega cenovnega ranga, v večini primerov spadati pod standardno opremo. Skupaj smo je našteli za dobrih 62 tisočakov, kar pomeni, da polno opremljeni primerek BMW X6 M stane kar 233.686 €.

Največji delež temu prispeva 16.142 € vreden Competition paket, potem pa sta tukaj še vrhunski, a izjemno drag audio sistem Bower & Wilkins Diamond, ki vas bo olajšal za 5.462 €, ter 5.493 € vreden Repair Inclusive paket. Morda nekoliko absurdna je cena panoramske strehe Sky Lounge, ki stane kar 3.398 €, priporočamo pa zmernost tudi pri karbonskih dodatkih za karoserijo, saj vas bodo samo karbonski pokrovi vzvratnih ogledal stali krepko čez tisočaka.

Zagotovo je BMW X6 M avtomobil presežkov, pa vendar se nam vseeno zdi 62 tisočakov za dodatno opremo absolutno preveč.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code