Čeprav BMW Z8 ni več rosno mlad, tega ekstremno futurističen lepotec ne kaže navzven. Bavarski model, ki ga je v svojem filmu vozil celo Pierce Brosnan v filmu The World Is Not Enough (1999) je bil proizveden v le 5703 enotah, eden izmed njih je naprodaj v odlični kondiciji.

RM Sotheby’s bo prihodnji mesec v Phoenix, Arizoni na dražbi prodajal BMW Z8, letnik 2002. Vozilu bi lahko rekli, da je popolnoma nov, saj ima na števcu prikazanih le 885 prevoženih kilometrov, zato ni čudno, da na spodnjih fotografijah izgleda tako brezhiben. Z8 je eden najbolj profitabilnih bavarcev, saj se njegova vrednost z leti močno povečuje: od originalne cene 117 tisočakov se danes zanj lahko zahteva vsaj še enkrat toliko.

bmw-z8-naprodaj (9)

Brezčasen in eleganten dizajn naj bi bil na Z8 prenešen iz klasičnega BMW 507, njegovo srce pa izvira iz M5 in proizvede 408 konjskih moči iz 4,9-litrskega V8 pod aluminijastim pokrovom motorja ter šasije. Njegova posebna lastnost je tudi trda premična streha in 6-stopenjski Getrag ročni menjalnik. Redko kateri je ostal v originalni obliki, še bolj redka pa je takšna ohranjenost kot jo vidimo tukaj. Bi si ga želeli v vaši garaži? 28. in 29. januarja se bodo zanj potegovali zagrizeni ameriški zbiratelji, njegova cena pa bo verjetno narasla do nepredstavljivih višav.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code