Končno je tukaj avtomobil, ki smo ga zaradi njegovih oblin in privlačnega videza vsi že prav nestrpno pričakovali.

Štirivratna različica serije 8 je eden najbolj težko pričakovanih avtomobilov letošnjega leta.  To je resnično eden izmed najlepših in najbolj elegantnih bavarcev zadnjega desetletja, saj odlično združuje elegantne, privlačne linije in tisto ‘moško’ mišičasto podobo.

BMW serije 8 Gran Coupe je praktično edini predstavnik tega segmenta, ki ima za osnovo pravega coupeja in ne limuzine, kar ima za posledico tudi boljšo lego na cesti in nižje težišče. Navkljub temu, da je baziran na kupejevski različici dodaten par vrat, spuščajoča se strešna linija in eleganten zadek Gran Coupeja, naredita avtomobil še bolj privlačnega od avtomobila na katerem je baziran.

Avtomobil je tudi daljši od kupeja in kabrioleta kar pomeni (predvsem na račun podaljšane medosne razdalje) dodaten prostor v notranjosti, ki ga bodo še posebej veseli potniki v zadnji vrsti. V živo smo ga videli tudi na nedavnem dogodku BMW Digital Day kjer smo se lahko prepričali, da bo prostora povsem dovolj za štiri odrasle potnike, ki bodo lahko za razliko od predhodnika BMW serije 6 Gran Coupe, ki s prostorom na zadnji klopi ni bil tako velikodušen, zelo udobno premagovali tudi ogromne razdalje. Poleg prostora v notranjosti in zunanjih mer avtomobila pa bo obenem narasla tudi cena. Ta zaenkrat za Slovenijo še ni znana, pa vendar bo ravno različica Gran Coupe najdražja med vsemi.

Z ostalima različicama pa si Gran Coupe ne bo delil zgolj osnove, temveč tudi motorizacijo. To v začetku pomeni dizelsko različico s 315 konjskimi močmi in 680 Nm navora po imenu 840d, ter športnejšo bencinsko različico M850i z jeznim osemvaljnikom prostornine 4.4 litra v nosu. Ta bo razvijal enakih 523 konjskih moči in 750 Nm navora kot v ostalih dveh različicah, moč pa bo na asfalt prenašal preko osem stopenjskega avtomatskega menjalnika in štirikolesnega pogona xDrive.

V prihodnosti bomo deležni tudi šibkejšega modela v obliki 840i s šestvaljnim bencinskim agregatom in okoli 380 konjskimi močmi, ki bo odlična izbira za tiste, ki se v teh negotovih časih bojite lastništva dizelsko gnanega avtomobila, pa vseeno ne potrebujete ogromne zaloge moči, saj bo tudi to dovolj za odlične zmogljivosti. Poleg omenjene šibkejše bencinske različice pa bodo največji navdušenci deležni tudi bolj jeznega BMW M8 Gran Coupe, ki bo s preko 600 konjskimi močmi in štirikolesnim pogonom direkten tekmec Porsche Panameri Turbo S ter štirivratnemu Mercedes-AMG GT. Kaj pa vi mislite?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code