Na dražbi se je znašel t.i. Batmobile, ki je odet v prav posebno barvo. Taki so bili poleg tega izdelani samo še trije.

Omenjeni primerek je trenutno naprodaj na dražbeni strani Bring A Trailer in že sam po sebi predstavlja izjemno zanimivo ikono sedemdesetih let. BMW je model 3.0 CSL ustvaril z namenom, da lahko homologira dirkalnik 3.0 CS za dirkanje na dirkah European Touring Car Championchipa. Tako so izdelali 1.265 lahkih različic dirkalnika CS, ki so bile kar 200 kilogramov lažje od ‘običajne cestne’ različice tega avtomobila.

Da so to dosegli so uporabili tanjšo pločevino za šasijo, mešanico jekla in aluminija za karoserijo ter pleksi steklo za stranska okna. Še najbolj ikonski dodatek pa je zagotovo aero kit, ki se sestoji iz velikega prednjega ‘splitterja’, razširjenih blatnikov in ogromnega zadnjega spojlerja, kateremu družbo dela še manjši strešni spojler. Ravno te dodatki so avtomobilu 3.0 CSL prislužili vzdevek Batmobile.

Omenjeni primerek je eden izmed 57 CSL-ov serije 2 in hkrati eden izmed le štirih, ki so bili že tovarniško pobarvani v Taiga Merallic Green barvo. Serija 2 je avtomobilu prinesla direktni vbrizg in nekoliko večji 3.03 litrski agregat, ta avtomobil pa ima vgrajeni obnovljeni 3.2 litrski vrstni šestvaljnik, ki lepo sodeluje s štiristopenjskim ročnim menjalnikom podjetja Getrag. Zunanji videz lepo zaključijo 14 palčna Alpina platišča, znotraj pa največ pozornosti poberejo Scheelovi športni sedeži.

Avtomobil je bil leta 2015 popolnoma obnovljen in v celoti prebarvan. Od takrat je avtomobil sodeloval v številnih avtomobilskih šovih starodobnikov, leta 2015 pa je pobral tudi prvo nagrado na razstavi Legends of the Autobahn (legende nemške avtoceste), ter tretjo nagrado v svojem razredu na letošnjem San Marino Motor Classic. Vse to pa seveda ni poceni. Trenutno je najvišji ponujeni znesek kar 120 tisoč ameriških dolarjev, kar znese nekaj več kot 108 tisoč €.

Fotograf: Bring a Trailer

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code