BMW X3 M Competition je že tako eden najbolj zaželjenuh SUV-ov na planetu, ta barva zunanjosti pa avtomobilu res odlično pristoji.

Ravno Competition paket je opcija, ki je pri BMW X3 M enostavno ne smete zgrešiti. Pomeni namreč vizualno še privlačnejši avtomobil, ki pod pokrovom motorja skriva kar 510 konjskih moči – 30 več, kot če te opcije ne izberemo. Ta primerek je zopet stvaritev slavnega BMW salona v Abu Dhabiju, nosi pa Donington Grey sivo barvo z dodatki v high-glos črni barvi, ta kombinacija pa odlično sodeluje z ogromnimi 21 palčnimi platišči, ki naredijo tisto piko na i pri izgledu tega avtomobila.

Čeprav ta kombinacija ni ravno tako vpadljiva kot nekatere kreacije BMW Abu Dhabi Motors-a, je vseeno že takoj jasno, da ne gre za povsem običajnega družinskega SUV-a. Če ne drugega takoj opazimo agresivno prednjo masko, ter zadnji difuzor, ki gosti kar štiri zaključke izpušnih cevi, zagotovo pa ne moremo niti mimo prenekaterih ‘M’ značk. Že standardno naj bi avtomobil do stotice pospešil v vsega štirih sekundah, za kar poskrbi prej omenjenih 510 konjskih moči, zadnje meritve in poročila neodvisnih testov pa so pokazala, da BMW X3 M v resnici razvije še mnogo več moči od navedenih številk.

Ker je moči veliko, mora biti tudi zavorna moč ogromna. Za to namreč skrbijo vrtani in hlajeni diski, ki zadaj merijo 370 milimetrov, spredaj pa kar 395 milimetrov, varnost pa se tukaj šele začne, saj X3 M že standardno ponuja varnostne sisteme kot so ‘Active Guard’, ‘Active Protection’, ‘Active Driving Assistant’ in sistem za opozorilo pred naletom s funkcijo zaviranja. Morda nekoliko zanimiva je izbira barve usnja v notranjosti, ki se imenuje Tartufo. Skupaj z aluminijastimi dodatki deluje precej zanimivo saj notranjost poživi in ji doda še bolj premium občutek, ki si ga tovrsten avtomobil res zasluži. Pohvale novopečenemu lastniku mar ne?

Vir: BMW Abu Dhabi

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code