Prvi Grand Tour Class nočni meet je ob odmevajoči se glasbi in brnečih avtomobilskih motorjih prinesel veliko druženja, smeha in čudovitih novih poznanstev.

Letošnja pomlad je avtomobilskim srečanjem, ki so sicer ob tem letnem času nekaj običajnega, še posebej naklonjena. Ko je ta vikend sobotnega večera sonce zašlo, so se na Rudniku v Ljubljani začeli zbirati bleščeči se konjički na štirih kolesih, njihovi lastniki pa so ponosno postopali naokrog, pritiskali na stopalko za plin ali pa so si dali duška z nastavljivim vzmetenjem in navdušeno mladino privabljali, da bi v objektiv ujela ravno njihov avto.

Tovrstni ‘night meet‘ je prvi na naših tleh, saj organizator Grand Tour Class kot klub ljubiteljev super avtomobilov večinoma deluje s člani v tujini. Pred začetkom dogodka na parkirišču pred Supernovo so se zapeljali še do Vrbskega jezera v karavani avtomobilov BMW M4, CLA 45 AMG, E43 AMG, C450 AMG, Porsche Carrera 911, Tesla S, Audi S4, Audi S3, Audi A6 in 5x 500 Abarth. Idilične posnetke iz Soriške planine in Planšarskega jezera smo lahko spremljali preko objav voznikov in ostalih povabljenih na Instagramu, kjer ima Grand Tour Class skoraj 37 tisoč sledilcev.

BMW M4 in C450 AMG sta nato svoje ‘Z-Performance wheels‘ parkirala eden ob drugem, kjer so mimoidoči lahko občudovali njuno barvno usklajenost v belem. Nekaj metrov stran se je pod žarometom luči svetlikal rubinasto rdečkast Maserati GranTurismo MC Stradale, ki nas je s svojimi napisi opomnil na One Life Rally, katerih super avtomobili se bodo na poti iz Varšave konec julija ustavili tudi pri nas v Portorožu.

“A bom na story-ju?” se je fant temnih oči hudomušno nasmihal skupinici, ki je fotografirala njegov avto. “Frend, največja atrakcija nisi ti, ampak policaji, poglej,” mu je prijatelj s kretnjo pokazal proti policijski patrulji, ki se je ošabno vozila med avtomobili. Za vsak slučaj se je glasba v parkiranih vozilih za odtenek utišala, kljub temu pa to ni pomagalo vsem. Okoli polnoči so namreč modre luči patrulj utripale ob izhodu iz avtoceste ob ustavljenem … Kaj je bila vaša prva misel? Spomnimo, da so v lanskoletni raziskavi kot najbolj agresivne voznike razglasili ravno lastnike BMW-jev. Tako si v prihodnosti želimo še več podobnih srečanj in morda samo malce manj bližnjih pripetljajev z možmi v modrem. Se vidimo na naslednjem meet-u!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code